29/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επί τρία

      Pin It

Αδιάβαστη

 

Εχουν γευματίσει «υπέροχα» μαζί, ωστόσο δεν ήξερε ούτε ένα έργο του: η νέα υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Φλερ Πελερέν, σε συνέντευξή της στο Canal+ δεν μπορούσε να θυμηθεί κανένα από τα βιβλία του προσφάτως βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Πατρίκ Μοντιανό. Η στιγμή ήταν ντροπιαστική, γι΄ αυτό και η Πελερίν έσπευσε να «εξηγήσει» με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν έχω πρόβλημα να δηλώσω πως τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχα χρόνο να διαβάσω κανένα βιβλίο». Αμέσως, τα σχόλια έγιναν ακόμη χειρότερα, με τον συντάκτη της Ηuffington Post στο Παρίσι να γράφει πως έπειτα από μια τέτοια δήλωση, η ίδια θα πρέπει να παραιτηθεί!

 

ΝΟ.ΡΑ.

 

«Αλκυονίδα» και πάλι

 

Την Κυριακή, ο ιστορικός κινηματογράφος «Αλκυονίς» στην πλατεία Βικτωρίας άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στο κοινό, ύστερα από 23 χρόνια απουσίας, με ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στον Νίκο Καζαντζάκη (σε συνεργασία με τη Νew Star, τις εκδόσεις Καζαντζάκη, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων). «Μια κυψέλη πολιτισμού ήταν στο παρελθόν και φιλοδοξεί να γίνει και σήμερα» είπε ο Γ. Καμίνης. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ταινίες και ντοκιμαντέρ για τον Καζαντζάκη, βιβλία και έκθεση με προσωπικά του αντικείμενα.

 

ΝΟ.ΡΑ.

 

Στο Μπρόντγουεϊ

 

«The last ship» (Το τελευταίο πλοίο) είναι το νέο μιούζικαλ, με την υπογραφή του Στινγκ, που ανέβηκε στη Νέα Υόρκη, στο θέατρο «Νιλ Σάιμον» του Μπρόντ- γουεϊ. Πρόκειται για την ιστορία μιας ομάδας άνεργων εργατών στα Ναυπηγεία του Γουόλσεντ -εκεί γεννήθηκε ο ίδιος- επί πρωθυπουργίας Θάτσερ. Τραγούδια από το τελευταίο του άλμπουμ ακούγονται στην παράσταση. Στην πρεμιέρα της Κυριακής, με παρόντες τους Μπρους Σπρίνγκστιν, Μπίλι Τζοελ, Ντέμπι Χάρι, ο Στινγκ δήλωσε πως βίωσε μια «εξωσωματική εμπειρία».

 

ΝΟ.ΡΑ.

 

Scroll to top