29/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στον δρόμο που χάραξε ο… Ρόμπερτ ντε Νίρο

Οδηγός ταξί εξύβρισε και απείλησε τρανς πελάτη του, γιατί «δεν την κατάλαβε αμέσως και σταμάτησε να την πάρει»!.
      Pin It

Του Δημήτρη Αγγελίδη

 

Με το που ξεκίνησε το ταξί, την Παρασκευή το απόγευμα από το Παλαιό Φάληρο, η Ρ. άκουσε τον οδηγό να της λέει ότι τον εκνευρίζει, της απαγόρευσε να μιλήσει και κατηγόρησε τον εαυτό του που «δεν την κατάλαβε αμέσως και σταμάτησε να την πάρει». Σοκαρισμένη η Ρ. τού ζήτησε να την αφήσει να κατέβει.

 

«Θα κάνω ό,τι θέλω», φώναξε αυτός και συνέχισε την πορεία του. Κάποια στιγμή τής φώναξε: «Δώσε μου τα λεφτά–τα λεφτά σου». «Θα σε πληρώσω, αν με πας στον προορισμό μου», του είπε. Και του ζήτησε να την πάει στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα.

 

Ο οδηγός εξαγριώθηκε ακόμα περισσότερο, άρχισε να βρίζει και να χτυπάει τα χέρια του στο τιμόνι και -όπως καταγγέλλει η Ρ. στη μήνυση που υπέβαλε την επομένη στην Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας- έφερε τη γροθιά του προς το πρόσωπό της, με σκοπό να της χτυπήσει το κεφάλι στο τζάμι. «Φοβήθηκα για τη ζωή μου, ότι θα με χτυπήσει, ότι θ’ ανοίξει την πόρτα να με πετάξει έξω εν κινήσει» λέει η Ρ. στην «Εφ.Συν.».

 

Μήνυση

 

Κάποια στιγμή ο οδηγός σταμάτησε και η Ρ. κατέβηκε μες στη βροχή και έφυγε τρέχοντας, αφού σημείωσε τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου. Κατήγγειλε το περιστατικό στο Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, στο οποίο είναι μέλος, και την επομένη προσήλθε στη ΓΑΔΑ μαζί με εκπρόσωπο του σωματείου και υπέβαλε μήνυση. Εδωσε μάλιστα και συμπληρωματική κατάθεση τη Δευτέρα, όπου αναγνώρισε τον δράστη από φωτογραφία.

 

Σε ανακοίνωσή του, το σωματείο «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και δηλώνει την έντονη ανησυχία του για τα αυξανόμενα ρατσιστικά περιστατικά με έδαφος την ταυτότητα ή έκφραση φύλου» και καλεί την πολιτεία να τα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και να νομοθετήσει για την προστασία των θυμάτων και των μαρτύρων των επιθέσεων αυτών.

 

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αθήνας, Θύμιος Λυμπερόπουλος, δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ότι δεν μπορεί να πάρει θέση για το συγκεκριμένο συμβάν, καθώς δεν γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικά για τα οποία θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, σημείωσε όμως ότι ο κανονισμός λειτουργίας των ταξί απαγορεύει να γίνονται διακρίσεις στους πελάτες για λόγους εμφάνισης, ταυτότητας φύλου ή οποιαδήποτε άλλη διάκριση.

 

Scroll to top