29/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΜΟΛΥΒΙΑ» (ΦΕΤΟΣ) ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΡΑΣ

Εκρηξη δημιουργικότητας στη Σαντορίνη

      Pin It

Σε πείσμα όσων κατηγορούν τις νέες γενιές ότι αναλώνονται σε ανιαρές ασχολίες, οι μαθητές του Γυμνασίου Θήρας έχουν βρει τον τρόπο τους να μας δείξουν πόσο όμορφα μπορούν να είναι τα αποτελέσματα της παιδικής δημιουργικότητας. Ενα σχολικό περιοδικό ετήσιας κυκλοφορίας με συνεντεύξεις από προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, έρευνες ιστορικού περιεχομένου, σκέψεις των ίδιων των μαθητών και συμβουλές για τη λύση του άγχους των εξετάσεων, είναι λίγα μόνο σημεία από την ύλη που συγκεντρώθηκε στο τεύχος του περσινού σχολικού έτους.

 

Η θεματολογία κινείται σε ένα ευρύτατο φάσμα ενδιαφερόντων, με ένα κοινό: την ίδια τη Σαντορίνη, την ιστορία της, τους ανθρώπους της, τον πολιτισμό της. Ο τίτλος του περιοδικού (πρόπερσι «Τα μπλε μολύβια», πέρυσι «Τα κόκκινα μολύβια» και φέτος «Τα κίτρινα μολύβια») δίνει μια πρώτη ένδειξη της πολυχρωμίας που επικρατεί από την πρώτη ώς και την τελευταία σελίδα του.

 

Ο διευθυντής του Γυμνασίου, Χαράλαμπος Δαρζέντας, έχοντας ήδη ηγηθεί της προσπάθειας στα πρώτα δύο τεύχη και ετοιμάζοντας το τεύχος της τρέχουσας χρονιάς, εξήγησε στην «Εφ.Συν.» ότι ο ίδιος και η υπόλοιπη διδακτική ομάδα χρειάστηκε μοναχά να δώσουν ένα μικρό έρεισμα στους μαθητές και αυτοί με εργατικότητα και προθυμία έκαναν σπουδαία δουλειά.

 

«Μέσω της έρευνας των μαθητών, βγήκαν στην επιφάνεια στοιχεία της Σαντορίνης που δεν γνωρίζαμε ούτε κι εμείς», μας λέει με νόημα, ενώ η Μαργαρίτα, μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου -με συμμετοχή σε όλα τα τεύχη- μας διαβεβαιώνει ότι όλοι οι συμμαθητές της αντιμετωπίζουν το εγχείρημα με ενθουσιασμό και επιμέλεια και ότι οι ιδέες για «Τα κίτρινα μολύβια» πληθαίνουν διαρκώς. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

 

Γ.Δρ.

 

Scroll to top