HELMEPA-Ekthesi-Varvitsiotis-paidia

29/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Εγκαίνια για την Έκθεση HELMEPA στον ΟΛΠ

Την Έκθεση θα επισκεφθούν μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων. Σκοπός είναι η ενημέρωση μικρών και μεγάλων για το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία και τις επιστήμες.
      Pin It

Τη σημασία προστασίας των ακτών και ευρύτερα του θαλάσσιου περιβάλλοντος υπογράμμισε στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης της HELMEPA με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον – Ναυτιλία – Επιστήμες» ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο υπουργός εγκαινίασε την έκθεση την Τετάρτη μαζί με τον πρόεδρο της HELMEPA, Δρ. Ι. Κούστα, τον Area Marine Manager του Lloyd΄s Register, Θ. Σταματέλλο, παρουσία και του πρoέδρου του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτη.

HELMEPA-Ekthesi-Varvitsiotis

Η Έκθεση θα φιλοξενηθεί από τον ΟΛΠ έως την 5η Νοεμβρίου 2014 και αποτελεί μέρος της Εκστρατείας της HELMEPA για την «Ενημέρωση της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες», που χρηματοδοτείται από το Lloyd΄s Register Foundation και θα πραγματοποιηθεί σε 14 Ελληνικές πόλεις την τριετία 2014-2017.

Την Έκθεση θα επισκεφθούν με δαπάνες του προγράμματος, μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων, ενώ η εκστρατεία περιλαμβάνει, εκτός από την κινητή Έκθεση, επιμορφωτικές ημερίδες για το θαλάσσιο περιβάλλον προς εκπαιδευτικούς και εθελοντικές δράσεις. Σκοπός είναι η ενημέρωση μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και του ευρύτερου κοινού, κυρίως σε πόλεις της περιφέρειας και της νησιωτικής Ελλάδας, για το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία και τις επιστήμες.

 

HELMEPA-Ekthesi-Varvitsiotis-paidia-1

«Δεν είμαστε καθόλου χαρούμενοι με την υπάρχουσα κατάσταση σε ό,τι αφορά στην προστασία των ακτών μας. Η εγκατάλειψη που βλέπουμε πολλές φορές από τις τοπικές κοινωνίες και η ανάγκη να πηγαίνουμε μόνο κάθε Μάιο ή κάθε Οκτώβριο σε εθελοντικές εκστρατείες για να καθαρίσουμε σκουπίδια που έχουν αφήσει οι επισκέπτες, δεν μας τιμά. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να προστατεύουμε τις ακτές και κυρίως η νέα γενιά που κατέχει σαφώς πιο αυξημένη περιβαλλοντική συνείδηση σε σύγκριση με τη δική μας γενιά» τόνισε ο Μ. Βαρβιτσιώτης ο οποίος χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Helmepa, λέγοντας ότι:

«Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος που γίνεται από την HELMEPA σε συνεργασία με τον Lloyd’s Register αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία και πρωτοβουλία» και κατέληξε, «εμείς ως υπουργείο Ναυτιλίας είμαστε διατεθειμένοι να συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες. Στο Λιμενικό Σώμα υπηρετούν αθλητές παγκοσμίων διακρίσεων, οι οποίοι μπορούν να γίνουν κάλλιστα, οι κήρυκες αυτού του μηνύματος της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε όλα τα παιδιά, σε όλη τη χώρα και γι’ αυτό θα τεθούν στην διάθεσή αυτής της εκστρατείας ενημέρωσης».


HELMEPA-Ekthesi-Varvitsiotis-paidia-2

 

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

 

 

efsyn.gr

Scroll to top