Pin It

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ Του Ν. Ασημακόπουλου

 

Ο Μίτσελ δήλωσε πάρα πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση του Ολυμπιακού και το 2-0 στην Ξάνθη. Το ρεπορτάζ από τα αποδυτήρια λέει πως μοίραζε «μπράβο» στους ποδοσφαιριστές για την κυκλοφορία της μπάλας αλλά και την ανάπτυξή τους. Ανάπτυξη σαν σε replay, αλλά… ψιλά γράμματα όλα αυτά.

 

Οσο κατεβαίνει ο συντελεστής δυσκολίας τόσο πιο πολλές αρετές βγάζει η ομάδα. Μόνο που κανένας δεν τσιμπάει πια μπροστά σε τέτοιες νίκες…

 

Από την ώρα που δεν υπάρχουν φέτος Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ώς ένα βαθμό ΠΑΟΚ, αλλά αντίπαλοι είναι ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος, θα περίμενε κανείς το ενδιαφέρον να έχει στραφεί αποκλειστικά στην Ευρώπη. Μόνο που η Λέβαντε και το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης δεν βοηθούν σε μια τέτοια κατεύθυνση.

 

Για να νιώθουν χαρούμενοι λοιπόν οι οπαδοί, αναγκάζονται να στραφούν πάλι στο πρωτάθλημα και στις εγχώριες νίκες. Μόνο που το σκηνικό δεν εμπνέει πλέον κανέναν.

 

Η ουσία είναι ότι το 3-0 γκρέμισε και την όποια ελπίδα είχαν να δουν την ομάδα τους να μπαίνει του χρόνου στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας λίγο πριν από την κλήρωση των ομίλων.

 

Πέρσι ο Ολυμπιακός είχε μείνει απέξω στο τσακ. Ηταν η 17η ομάδα από πλευράς συντελεστή και έμεινε στο τρίτο γκρουπ. Φέτος λοιπόν, ενώ θα περίμενε κανείς το βάρος να πέσει εκεί, η ώς τώρα ευρωπαϊκή πορεία δείχνει να την απομακρύνει από τον στόχο και για τα επόμενα χρόνια – αν υποθέσουμε πως το πρωτάθλημα θα είναι και πάλι εξασφαλισμένο εύκολα ή δύσκολα. Αν δεν γίνει δηλαδή την Πέμπτη που μας έρχεται η ανατροπή της ανατροπής, κι ο Ολυμπιακός αποκλειστεί, θα μείνει μακριά από το δεύτερο γκρουπ και στο επόμενο Champions League τουλάχιστον. Η Ντόρτμουντ, η Λεβερκούζεν, η Μάλαγα, η Νάπολι πιθανότατα θα προχωρήσουν και θα τον αφήσουν πολύ πίσω…

Scroll to top