xardouvelis

29/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

OIKONOMIA

Τα είπαν για το νέο μνημόνιο Σόιμπλε-Χαρδούβελης

Ο Έλληνας υπουργός, στη συνάντηση που είχε με το Γερμανό ομόλογό του, συζήτησαν για τη «νέα σχέση» που θα οικοδομήσουν μετά το τέλος του προγράμματος στο τέλος της χρονιάς, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου μνημονίου .
      Pin It

Την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και το γεγονός πως τελειώνει το πρόγραμμα στήριξης στην Ελλάδα στο τέλος του χρόνου, συζήτησαν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Έλληνας ομόλογός του, Γκίκας Χαρδούβελης.

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα, συζητήσαμε πάρα πολλά θέματα. Την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, πώς προχωράμε, πώς πάει η ελληνική οικονομία και, επίσης, το γεγονός πως στο τέλος της χρονιάς το πρόγραμμα τελειώνει και πρέπει να μπούμε σε μια νέα σχέση από την 1η Ιανουαρίου. Αυτό το καταλαβαίνει και η γερμανική πλευρά, ότι πρέπει σύντομα να βρούμε μια λύση, να οριοθετήσουμε αυτή τη σχέση», σημείωσε μετά το τέλος της συνάντησης στο Βερολίνο, ο κ. Χαρδούβελης.

Ο κ. Χαρδούβελης ρωτήθηκε για το τι θα γίνει με την τρόικα, απαντώντας πως δε συζητήθηκε καθόλου το θέμα και πως «ήταν μία συζήτηση ανάμεσα σε δύο κράτη. Η Γερμανία έχει άποψη, έχει βοηθήσει την Ελλάδα επανειλημμένως. Τώρα συζητάμε για να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση για την επόμενη μέρα».

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας απαντώντας πως αν την επόμενη μέρα, η Γερμανία θα βοηθήσει, σημείωσε, «η Γερμανία και ο κ. Σόιμπλε ιδιαίτερα, είναι ευρωπαϊστής. Θέλει ένα ισχυρό ευρώ, μια ισχυρή ευρωζώνη. Και τονίστηκε στη συνάντησή μας ότι για να έχουμε μια ισχυρή Ευρωζώνη, πρέπει να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα».

Τέλος, ο κ. Χαρδούβελης αφού είπε πως αναζητείται μια κοινή λύση για την επόμενη μέρα της Ελλάδας τόνισε πως βρισκόμαστε στα «χάραμα μιας νέας εποχής την ώρα που κάποιοι θέλουν να γυρίσουν πίσω τη χώρα, βλέπουν τα σκοτάδια και δε βλέπουν τον ήλιο που ανατέλλει».

 

efsyn.gr  

Scroll to top