18/02/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ρεφενέ» για… Βιντιάδη

      Pin It

Του Τάσου Τσατάλη

 

Μέσα στο γήπεδο η ΑΕΚ δείχνει ότι πολύ δύσκολα θα χάσει το δικαίωμα της συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα και την επόμενη σεζόν. Εκτός γηπέδων, μέχρι τις 4 Μαρτίου που θα προκηρυχθεί η νέα Γ.Σ. της ΠΑΕ, παίζονται πάρα πολλά για το μέλλον της.

 

Η διοίκηση Δημητρέλου περιμένει σήμερα να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ταμειακής διευκόλυνσης με τα 300 χιλιάδες ευρώ από τον «άγνωστο» χρηματοδότη. Αν σε αυτά προσθέσει κανείς τα περίπου 130 χιλιάδες που θα βάλει καθαρά στα ταμεία της και από το ματς με τον ΠΑΟΚ συν ένα τουλάχιστον ανάλογο χρηματικό ποσό που περιμένουν μετά το ντέρμπι της μεθεπόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό, βρίσκει τον τρόπο να τη… βγάλει οικονομικά αυτή την περίοδο.

 

Το πρόβλημά τους είναι άλλο όμως…

 

Εφόσον όλα δείχνουν πως η τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι τις 25 Φλεβάρη είναι αδύνατο να καλυφθεί, στις 4 Μαρτίου υπάρχει η προφορική δέσμευση των εκπροσώπων των δύο μεγαλομετόχων, Νοτιά και Supporters, ότι θα προκηρυχθεί νέα αύξηση, ανοιχτή στον κόσμο, με τιμή μετοχής 0,33 ευρώ.

 

Να σημειώσουμε εδώ ότι η δέσμευση για την προκήρυξη της συγκεκριμένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου είναι μόνο προφορική. Γραπτώς, ενόψει της γενικής συνέλευσης στις 4 Μαρτίου, δεν υπάρχει πουθενά. Κι αυτό ίσως να έχει σημασία τελικά…

 

Αυτή τη στιγμή, διοίκηση ΠΑΕ, ερασιτεχνικής και Original, έχουν στραφεί σε μια και μοναδική κατεύθυνση. Στην πίεση σε Παππά, Νοτιά να συνεννοηθούν με τον Μελισσανίδη. Οχι για να μπει ο τελευταίος στην ΠΑΕ ΑΕΚ, αφού ξέρουν ότι δεν είναι η επιθυμία του με τα σημερινά δεδομένα, αλλά για να βρεθεί ένας τρόπος να βοηθήσουν όλοι μαζί τον… Βιντιάδη.

 

Ο τελευταίος ήδη παρουσιάστηκε την Παρασκευή σε συνάντηση με Παππά και Original και τους δήλωσε ότι θα εμφανίσει στον Μελισσανίδη, «ό,τι έχει στα χέρια του».

 

Με δεδομένο ότι στην ίδια συνάντηση ο Πέτρος Παππάς συναίνεσε τελικά και για τη δική του παρουσία, μένει να δούμε την αντίδραση του «Τίγρη». Παρά το γεγονός ότι είναι ξεκάθαρη η στάση του για ανάληψη συγκεκριμένων ευθυνών από τους πρώην και νυν μετόχους που δημιούργησαν τα χρέη, είναι δύσκολο να πει όχι σε μια συνάντηση μόνο με Παππά και Βιντιάδη και ενδεχομένως και τον Νοτιά ή εκπρόσωπό του.

 

Το σκεπτικό των διοικήσεων ΠΑΕ, ερασιτεχνικής αλλά και της Original φαίνεται απλοϊκό. «Να συμφωνήσουν να δώσουν ένα ποσό στον Βιντιάδη και μαζί με ό,τι μαζέψει ο ίδιος να αφήσουν να μπει στην ΑΕΚ. Ταυτόχρονα επιδιώκουν να συνεργαστούν μαζί του, για να βρεθεί άκρη με την εφορία». Ολα αυτά, βέβαια, προϋποθέτουν να αποδειχθεί το ζητούμενο των επτά τελευταίων μηνών. Αν έχει συγκεντρώσει, δηλαδή, κάποια χρήματα ο Βιντιάδης ή όχι;

 

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο Μελισσανίδης τούς δει να… του έρχονται, η συνάντηση προβλέπεται να γίνει προς το τέλος της εβδομάδας.

 

 

 

Scroll to top