vasilopoulos-plimmira-345x230

29/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Ευρεία σύσκεψη στον Πειραιά για τις πλημμύρες

Θα συζητηθούν οι αιτίες που τις προκάλεσαν και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Κοινός στόχος αντιπεριφέρειας και Δήμου Πειραιά είναι να υπάρξει στο μέλλον ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία θα λύσουν το πρόβλημα.
      Pin It

Ευρεία σύσκεψη θα συγκαλέσει τις επόμενες ημέρες ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, με τη συμμετοχή των όμορων δήμων της Α' και Β' Πειραιά και την ΕΥΔΑΠ, για να προσδιοριστούν οι αιτίες που προκάλεσαν τις καταστροφικές πλημμύρες την περασμένη Παρασκευή.

Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο αντιπεριφερειάρχης με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, προκειμένου να συζητήσουν αναλυτικά την κατάσταση μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν και την πόλη του Πειραιά. Κοινός στόχος αντιπεριφέρειας και δήμου να υπάρξει στο μέλλον ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία θα λύσουν το πρόβλημα.

Συζητήθηκε επίσης ο σχεδιασμός που έχει ο δήμος Πειραιά για το νέο ΕΣΠΑ και αναζητήθηκαν τρόποι επικοινωνίας ανάμεσα στον δήμο και την περιφέρεια για να μπορούν οι δύο πλευρές να εντάξουν τα έργα που σχεδιάζει η δημοτική Αρχή στη νέα προγραμματική περίοδο καθώς και μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στον δήμο Πειραιά και στην περιφέρεια.

Την Τετάρτη η προϊσταμένη της Εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιά, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι αιτίες και αν υπάρχουν ευθύνες για τις πλημμύρες που προκλήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

efsyn.gr

Scroll to top