30/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΕ-ΟΤΑ εναντίον Μπουτάρη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στέλνει τα ΜΑΤ στους εργαζομένους και τους συνδικαλιστές στον εισαγγελέα, για να καταπνίξει τις αντιδράσεις απέναντι στον «επανέλεγχο» συμβάσεων.
      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Πυρ και μανία η ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που ζήτησε με έγγραφό του από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σύρμω Κακάλη, να κάνει συστάσεις στους συνδικαλιστές για να προχωρήσουν οι έλεγχοι των συμβάσεων στον δήμο! Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, ο κ. Μπουτάρης «αφ’ ενός έστειλε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στον εισαγγελέα, προκειμένου να γίνουν στα μέλη του “συστάσεις για ειρηνική λύση διαφοράς”, αφ’ ετέρου κάλεσε τα ΜΑΤ να συνοδεύσουν τους ελεγκτές-επιθεωρητές στον Δήμο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων».

 

Συνεχίζοντας την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει ότι «ο “δημοκράτης” κ. Μπουτάρης εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως και υπερβαίνει ακόμη και τη συγκυβέρνηση στον αυταρχισμό και στην επίδειξη πυγμής για την επιβολή μέτρων υπαγορευμένων από την τρόικα, με σκοπό να οδηγηθούν στην ανεργία μερικές χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιχειρεί να ξεπληρώσει το “ρουσφέτι” της συγκυβέρνησης που ψήφισε νομοθετική ρύθμιση για να του “ανοίξει” τον δρόμο επανεκλογής του στον Δήμο της Θεσσαλονίκης», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Γεγονός είναι ότι, χθες το πρωί, στη διεύθυνση Προσωπικού του δημαρχείου υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις στον τρίτο όροφο, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανεμπόδιστη δραστηριότητα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης. Εκεί, εκπρόσωποι των εργαζομένων, ύστερα από διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς, τους παρέδωσαν τα ψηφίσματα της Ομοσπονδίας για τη διαδικασία του επανελέγχου και αποχώρησαν.

 

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των εργαζομένων Κώστας Ξανθόπουλος και άλλα οκτώ μέλη του Δ.Σ. παρουσιάστηκαν ενώπιον της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Σύρμως Κακάλη, κατόπιν ενημερωτικού εγγράφου που της είχε αποστείλει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Οπως έγινε γνωστό, η εισαγγελέας, αφού άκουσε τις εξηγήσεις τους, θεώρησε ότι «δεν υπάρχει θέμα» τέλεσης αδικήματος και αποχώρησαν.

 

Σε συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας σήμερα και αύριο από τις 9 το πρωί ώς τις 12 το μεσημέρι, αποστολή εξωδίκου διαμαρτυρίας στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και μαζική παράσταση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

 

«Δεν μπορεί ο δήμαρχος να αποφασίζει ερήμην του δημοτικού συμβουλίου», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. «Οι αντιδράσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι δικαιολογημένες, γιατί ο κατ’ ευφημισμόν έλεγχος των συμβάσεων φωτογραφίζει νέες απολύσεις από την πολύπαθη Αυτοδιοίκηση. Θα έπρεπε ο δήμαρχος να μείνει στο σχετικό ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου και να προστατεύσει το προσωπικό μας», ανέφερε στην «Εφ.Συν.».

 

Scroll to top