30/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ»

Εκκληση στον Λ. Γρηγοράκο ενάντια στο λουκέτο

      Pin It

Εκκληση προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας απευθύνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά να μην κλείσει το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ». Η αγωνία των γιατρών αποτυπώνεται στη χθεσινή επιστολή τους προς τον Λ. Γρηγοράκο με τον χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον». Ζητούν να λειτουργήσει πλήρως το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» με όλο του το προσωπικό και με όλες τις αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες.

 

Οι γιατροί καλούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σταματήσει τις πρόχειρες ενέργειες που στρέφονται ενάντια στην προσπάθεια περίθαλψης μεγάλου όγκου ασθενών, κυρίως στη βορειοανατολική Αττική. Οπως είναι γνωστό, επισημαίνει το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), το νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι» παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα στελέχωσης και δεν εφημερεύει σε 24ωρη βάση, ενώ το «Σισμανόγλειο» είναι ήδη κορεσμένο, μια και σηκώνει το βάρος του βόρειου άξονα της Αθήνας, με αποτέλεσμα τις πολλές ώρες αναμονής και ταλαιπωρίας των ασθενών που το επισκέπτονται. Οι γιατροί ζητούν από το υπουργείο Υγείας «να σταματήσει κάθε σχεδιασμό για το κλείσιμο ενός τέτοιου ιστορικού και σημαντικού νοσοκομείου και να προχωρήσει στην αναβάθμισή του που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή και το ΕΣΥ γενικότερα».

 

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας ενημερώνει για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη «διαβούλευση για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης στους πολίτες της βορειοανατολικής Αττικής από το νοσοκομειακό συγκρότημα «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ»», σε νέα σύσκεψη χθες υπό τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκο.

 

Οι αποφάσεις είναι ίδιες με εκείνες της περασμένης εβδομάδας περί μεταφοράς του χειρουργικού τομέα και του νεφρολογικού τμήματος (από τις τελευταίες κλινικές που έχουν απομείνει στο κατά τ’ άλλα επίσημο νοσοκομείο αναφοράς για τον Εμπολα) στο «Σισμανόγλειο». Αντίθετα, τώρα το υπουργείο ανακοινώνει ότι συζητά την προοπτική μεταφοράς δύο ψυχιατρικών τμημάτων από το ΨΝΑ στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης-αποασυλοποίησης και την προοπτική ανάπτυξης τμήματος βαρέως πασχόντων στο «Φλέμιγκ»…

 

Ντα.Β.

 

Scroll to top