30/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης κατοίκων και δημοτικών αρχών Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας ακύρωσε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας στο Ειρηνοδικείο της περιοχής.
      Pin It

Της Αφροδίτης Τζιαντζή

 

Το αδιαχώρητο γινόταν χθες το απόγευμα στον δεύτερο όροφο του Εμπορικού Κέντρου Ιonia Center στη λεωφόρο Ηρακλείου, όπου στεγάζεται το Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας. Πολίτες όλων των ηλικιών, από φοιτητές μέχρι συνταξιούχοι, συλλογικότητες, λαϊκές συνελεύσεις και πολιτικές οργανώσεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την ακύρωση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας δύο πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας από την Alpha Bank.

 

Δημιουργώντας ανθρώπινες αλυσίδες στην είσοδο του ειρηνοδικείου οι κάτοικοι των προσφυγικών γειτονιών Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας, παρουσία αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακύρωσαν στην πράξη τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς. Στον χώρο βρέθηκε κλιμάκιο της αστυνομίας χωρίς να παρέμβει, αφού οι εκπρόσωποι της τράπεζας δεν επιχείρησαν καν να εισέλθουν. «Μπορεί να είναι ανάμεσά μας και να μην τολμάνε να εμφανιστούν», σχολίαζαν οι συγκεντρωμένοι.

 

Δεν ήταν όλοι εκεί…

 

Αφαντοι ήταν και οι άμεσα θιγόμενοι -η οικογένεια που της έπαιρναν το σπίτι, δημιουργώντας απορίες στους αλληλέγγυους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πλειστηριασμός αφορούσε κατοικία στη λαϊκή περιοχή της Αγίας Μαρίνας, σε έναν από τους δρόμους που πλημμύρισαν με τις τελευταίες βροχές.

 

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας να πεταχτεί στον δρόμο», δήλωσε η αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Ολγα Κατημερτζή, καλώντας τους δημότες να απευθύνονται στον δήμο σε περιπτώσεις πλειστηριασμών. Ο αντιδήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας Βαγγέλης Κουμαριανός ανακοίνωσε τη σύσταση συμβουλευτικής υπηρεσίας του δήμου για τα «κόκκινα» δάνεια και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, παράλληλα με τον συντονισμό δράσεων κατά των πλειστηριασμών.

 

Ο κόσμος φαινόταν πολύς στο φουαγέ του εμπορικού κέντρου και τα συνθήματα ακούγονταν δυνατά στον κλειστό χώρο: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και «Αυτή η νίκη είναι του λαού», όταν μπήκε λουκέτο στο ειρηνοδικείο και κηρύχθηκε άγονος ο πλειστηριασμός. Αντιπροσωπεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων αγκαλιά με τη γαλανόλευκη έβγαζε «σέλφι», οι «Δεν πληρώνω» μοίραζαν την εφημερίδα τους και ανάρτησαν τα πανό τους, ο «Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής» καλούσε σε πορεία κατά του ΕΝΦΙΑ στις 6 Νοεμβρίου στην Κοραή, οι «Πλειστηριασμοί ΣΤΟΠ» και η «Σεισάχθεια» δήλωσαν διαθεσιμότητα για μόνιμο ραντεβού κάθε Τετάρτη στα ειρηνοδικεία και όλοι έφυγαν προσωρινά ανακουφισμένοι. Μέχρι να σκάσει ο επόμενος πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας -μια προσεχή Τετάρτη στο ειρηνοδικείο της ίδιας ή κάποιας άλλης γειτονιάς…

 

Scroll to top