30/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Iδιωτική εκπαίδευση για πειθήνιους ναυτεργάτες

      Pin It

Της Χρ. Παπασταθοπούλου

 

Οι αντιδράσεις για την ενέργεια του υπουργείου Ναυτιλίας να θέσει σε πενθήμερη (οι δύο μέρες ήταν Σαββατοκύριακο) διαβούλευση-εξπρές τρία βασικά νομοθετήματα, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση, συνεχίζονται. Μετά τη σκληρή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Εκπαιδευτικών Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΠΕΕΔΝΕ), με την οποία οι εκπαιδευτές κατήγγειλαν ότι «πολιτικές ηγεσίες, περιφερόμενοι εντός και εκτός του υπουργείου Ναυτιλίας και διάφοροι “παράγοντες” αυτής απαξιώνουν τη ΔΝΕ, καθώς φροντίζουν να δημιουργούνται βασικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, όπως επίσης και στις υλικοτεχνικές υποδομές σε όλες τις δημόσιες σχολές του Εμπορικού Ναυτικού», σειρά είχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το υπουργείο Ναυτιλίας, δίνοντας στη δημόσια διαβούλευση σχέδιο Π.Δ. και σχέδια υπουργικών αποφάσεων σχετικά με τις ΝΕΚΕ (Ναυτική Επαγγελματική Κατάρτιση και Επιμόρφωση), προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης. Η προσπάθεια αυτή του υπουργείου γίνεται μάλιστα εν κρυπτώ, αφού η ανάρτηση για δημόσια διαβούλευση των νομοθετημάτων δεν ανακοινώθηκε με δελτίο Τύπου και υλοποιείται με διαδικασία-εξπρές.

 

Σημειώνεται ακόμα ότι η ανάρτηση των συγκεκριμένων νομοθετημάτων αποτελεί την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο υπουργός Ναυτιλίας έναντι των εφοπλιστών, μετά την πρόσφατη συνάντησή τους. «Ο τελικός στόχος υλοποίησης αυτής της πολιτικής είναι γνωστός, η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, έτσι ώστε οι εφοπλιστές να έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους το ναυτεργατικό δυναμικό, σε ό,τι αφορά, τόσο τα δικαιώματα των εργαζομένων όσο και τον αριθμό κυρίως των αξιωματικών, ώστε να μειωθούν οι αμοιβές τους».

 

[email protected]

 

Scroll to top