30/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ 2014» ΣΤΟΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΕΦ

«Κάν’ το μόνος σου» και ψηφιακά

      Pin It

Η μεγάλη γιορτή της χειροτεχνίας και του κινήματος «κάν’ το μόνος σου» (Do It Yourself) θα διεξαχθεί από αύριο έως την Κυριακή στον εκθεσιακό χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Στην έκθεση «Χειροτέχνικα», οι λάτρεις της χειροτεχνίας και του DIY θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα νέα του χώρου, αλλά και να προμηθευτούν επιτόπου τα απαραίτητα για τη δική τους αγαπημένη ενασχόληση.

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιούνται και δωρεάν παρουσιάσεις για το κοινό, καθώς και σεμινάρια-workshops από τους εκθέτες και τους χορηγούς, ενώ οι επαγγελματίες θα μπορούν και φέτος να προμηθευτούν τα υλικά τους. Παράλληλα, οι γονείς θα μπορούν να περάσουν δημιουργικά την ώρα τους με τα παιδιά τους, αφού θα υπάρχουν workshops και για μικρούς χειροτέχνες. Τέτοια workshops θα είναι αυτό της βιβλιοδεσίας, της γνωριμίας με έναν σύγχρονο 3D εκτυπωτή και εκείνο για το γνέσιμο του μαλλιού και τους τρόπους επεξεργασίας των νημάτων.

 

«Είναι η τέταρτη φορά που η «Χειροτέχνικα» φιλοξενείται στην Αθήνα. Πέρυσι είχαμε 20.000 επισκέπτες. Σκοπός της έκθεσης είναι όσοι ασχολούνται με το χειροποίητο σε τομείς, όπως το κόσμημα, το πλέξιμο, η ραπτική, η κηπουρική κ.λπ. να έρθουν μεταξύ τους σε επαφή, όπως και με τους επαγγελματίες και τους προμηθευτές. Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος ασχολείται περισσότερο με τη χειροτεχνία και για λόγους οικονομικούς και για λόγους ψυχολογικούς-δημιουργικούς», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η Ελίνα Αντωνοπούλου εκ μέρους των διοργανωτών.

*Info:http://www.xeirotexnika.gr.

 

Μ.-Α.Κ.

 

Scroll to top