30/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Τροπολογία στο παρά πέντε για πληρωμές

      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Πείστηκαν από τις νέες υποσχέσεις για εκ νέου κατάθεση ειδικής τροπολογίας στη Βουλή που θα ρυθμίζει τις πληρωμές τους και «έλυσαν» το χειρόφρενο οι λεωφορειούχοι που εκτελούν τα σχολικά δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη. Στο μεταξύ, λίγες ώρες νωρίτερα, συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στο ύψος της Νέας Απολλωνίας, πραγματοποίησαν γονείς και μαθητές της επαρχίας Λαγκαδά, διαμαρτυρόμενοι για τη διακοπή των σχολικών δρομολογίων.

 

Τα μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης είχαν ανακοινώσει από την περασμένη εβδομάδα τη διακοπή της μεταφοράς μαθητών μέχρι την οριστική εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Χθες, τα παιδιά των απομακρυσμένων περιοχών δεν πήγαν στα σχολεία τους με μισθωμένα λεωφορεία.

 

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος έκανε λόγο για νέο εμπαιγμό των αρμοδίων της κυβέρνησης «που υποσχέθηκαν στους μεταφορείς άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, για τα σχολικά έτη 2012-2013 και 2013-2014, με διάταξη σε τροπολογία που θα ψηφιζόταν στη Βουλή και η οποία τελικά αποσύρθηκε».

 

Το βράδυ, ωστόσο, πείστηκαν από τις νέες κυβερνητικές δεσμεύσεις για άμεση επίλυση του προβλήματος με νέα νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί «άμεσα». Με ανακοίνωσή τους, οι λεωφορειούχοι ήραν την προαναγγελθείσα αναστολή των δρομολογίων και από σήμερα επιστρέφουν κανονικά στην εκτέλεσή τους.

 

Η μεταφορά περίπου 12.000 μαθητών στον Νομό Θεσσαλονίκης γίνεται με τουριστικά λεωφορεία, οπότε η αποχή επηρεάζει μεγάλο αριθμό οικογενειών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, κυρίως του επαρχείου Λαγκαδά και των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού. Στη χθεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, που δήλωναν «αγανακτισμένοι, επειδή όλες οι διαβεβαιώσεις που έχουμε ακούσει από τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν υλοποιήθηκαν».

 

Νίκος Φωτόπουλος

 

Scroll to top