30/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Χώροι στο Χαλάνδρι για τη μεταστέγαση των Ρομά

«Πρόκειται για χαρακτηρισμένες εκτάσεις οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία καταυλισμού», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος.
      Pin It

«Πρόκειται για χαρακτηρισμένες εκτάσεις οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία καταυλισμού», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος

 

«Παραμύθια! Αναίρεσαν όλη τη συμφωνία!», δηλώνει ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, στην «Εφ.Συν.» σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Αττικής σχετικά με την εύρεση πιθανών χώρων μεταστέγασης των Ρομά του Νομισματοκοπείου, πέραν της παλιάς αμερικανικής βάσης στο όρος Πατέρα, χώρου για τον οποίο έχουν υπάρξει πολλές αντιδράσεις.

 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής απέστειλε, χθες, πίνακα δημοτικών χώρων της περιοχής του Χαλανδρίου τους οποίους χαρακτηρίζει «κατάλληλους [...] και ελεύθερους προς αξιοποίηση» για τη μεταστέγαση των Ρομά. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για 16 εκτάσεις στα όρια του Δήμου Χαλανδρίου, από 586 τ.μ. έως 9 στρέμματα, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν ως εναλλακτική λύση για τη μεταστέγαση των Ρομά.

 

«Ποτέ δεν ζητήσαμε δημοτικά οικόπεδα. Πόσο μάλλον δε οικόπεδα αποκλειστικά στα όρια του δήμου. Αντίθετα, είχαμε ζητήσει από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας να προτείνει χώρους έως τρία στρέμματα σε ολόκληρη την Αττική», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

 

«Αυτά που λένε είναι παραμύθια! Γνωρίζουμε όλους τους ελεύθερους χώρους στο Χαλάνδρι. Πρόκειται για χαρακτηρισμένες εκτάσεις οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία καταυλισμού. Αναίρεσαν όλη τη συμφωνία που είχαμε κάνει. Αυτό δείχνει και την αξιοπιστία του κυρίου Αγγελάκα…».

 

Στην ανακοίνωσή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση υπενθυμίζει ότι ο καταυλισμός θα κατεδαφιστεί «όπως επιτάσσει ο νόμος» και -εντέχνως- φέρνει την ηγεσία του δήμου μπροστά στο αδιέξοδο του -κατά τα λεγόμενά της- «οργανωμένου οικισμού στα Μέγαρα».

 

Διαλεκτή Αγγελή

 

Scroll to top