30/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Και γιατροί και οδηγοί ασθενοφόρων

Στο Κέντρο Υγείας Γαλατά Τροιζηνίας τις διακομιδές τις κάνουν οι ίδιοι οι γιατροί. Καταστρέφεται το δίκτυο βιολογικού καθαρισμού του Πόρου λόγω ανυπαρξίας συντήρησης.
      Pin It

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

 

Οι γιατροί οδηγούν το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Γαλατά Τροιζηνίας, καθώς δεν υπάρχουν οδηγοί. Την ίδια ώρα παρατηρείται έλλειψη σε ειδικότητες γιατρών, όπως γυναικολόγος, παιδίατρος και άλλοι, ενώ δεν υπάρχουν αγροτικοί γιατροί στα ορεινά χωριά της περιοχής.

 

Αυτά διαπίστωσε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Π. Χατζηπέρος έπειτα από επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας, όπου συναντήθηκε με δημοτικούς συμβούλους, τον πρόεδρο και τον διευθυντή του Κέντρου. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ιδιαίτερα η παντελής έλλειψη οδηγών για διακομιδή που έχει σαν αποτέλεσμα οι γιατροί να οδηγούν το ασθενοφόρο εγκαταλείποντας το πόστο τους. Συμπερασματικά διαπιστώθηκε πλήρης υποβάθμιση του τομέα υγείας στην περιοχή της Τροιζηνίας.

 

Ο βιολογικός καθαρισμός

 

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, ο αντιπεριφερειάρχης βρέθηκε και στον Πόρο, όπου επιθεώρησε μαζί με αρμόδιους του δήμου το δίκτυο βιολογικού καθαρισμού του νησιού.

 

Παρά τη μελέτη που υπάρχει, διαπιστώθηκε ανυπαρξία προστασίας στο δίκτυο, με αποτέλεσμα τη διάβρωση πολλών ακριβών εξαρτημάτων, προχωρημένη φθορά στα πώματα των φρεατίων, των βανοστασίων, των φρεατίων και αντλιοστασίου με συνέπεια την κακή στεγανότητα και επικινδυνότητα για τη διέλευση των οχημάτων.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων συμμετείχε σε σύσκεψη στον Δήμο Πόρου, με τον δήμαρχο, την επιτροπή βιολογικού καθαρισμού και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου δήλωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων θα είναι αρωγός στην καταρχήν διόρθωση των βλαβών του δικτύου και των αντλιοστασίων με επείγουσες διαδικασίες, έτσι ώστε να υπάρξει η ελάχιστη ενόχληση των κατοίκων, των καταστηματαρχών και των επισκεπτών.

 

Στόχος η βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας, που πέραν όλων των άλλων, επηρεάζει την υγεία των κατοίκων και δημιουργεί προβλήματα στο περιβάλλον λόγω της ρύπανσης.

 

…………………………………………………………………………………………..

 

Ελλειψη μόνιμου αγροτικού γιατρού στα Αντικύθηρα

 

Χωρίς μόνιμο αγροτικό γιατρό παραμένει εδώ και περίπου ένα χρόνο το νησί των Αντικυθήρων, θέμα το οποίο έφερε στη Βουλή με ερώτησή της προς τον υπουργό Υγείας η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.

 

Οπως σημειώνει στην ερώτησή της, οι ανάγκες των κατοίκων, που στην πλειονότητά τους είναι ηλικιωμένοι, εξυπηρετούνται περιστασιακά από γιατρό του Νοσοκομείου των Κυθήρων και, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του, λόγω μείωσης του ιατρικού προσωπικού, το υπάρχον δυναμικό δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες των περιφερειακών ιατρείων.

 

«Η πολιτεία έχει υποσχεθεί την άμεση επίλυση του προβλήματος, που στερεί τους κατοίκους του νησιού από στοιχειώδεις φροντίδες υγείας και πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο ερημοποίησής του. Τα νησιά για να παραμείνουν βιώσιμα χρειάζονται τις βασικές υποδομές εκπαίδευσης και υγείας» τονίζει η Μαρία Ρεπούση και ερωτά τον αρμόδιο υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων στα Αντικύθηρα.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

 

Scroll to top