30/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

      Pin It

Xρέη στην ΕΤΕ

 

Κύριοι, είμαι μηχανολόγος μηχανικός, άνεργος από 12-10-2009, με χρέη σε τράπεζες, μεταξύ των οποίων και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας. Εδώ και ένα χρόνο έχω ξεκινήσει τις διαδικασίες για να μπω στον νόμο Κατσέλη. Ζω μαζί με την ανάπηρη μητέρα μου και συντηρούμαστε με μια μικρή σύνταξή της, καθώς και από τα συσσίτια της εκκλησίας.

 

Αυτές τις ημέρες βγαίνουν προγράμματα τύπου voucher από τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα οποία πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ διά μέσου Εθνικής Τράπεζας, επίσης και τα επόμενα προγράμματα που θα βγουν πάλι διά μέσου Εθνικής Τράπεζας θα πληρωθούν, επειδή ο ΟΑΕΔ συνεργάζεται μόνο με την Εθνική Τράπεζα.

 

Το πρόβλημα είναι ότι τα χρήματα από την επαγγελματική κατάρτιση δεν είναι ακατάσχετα, δεν υπάρχει νόμος που να ορίζει κάτι τέτοιο, και ενώ μου δίνεται μια ευκαιρία για να πάρω 1.600 ευρώ μικτά, 1.200 καθαρά για 400 ώρες, περίπου 4 μήνες, δεν μπορώ να υποβάλω αίτηση γιατί χρήματα θα κατασχεθούν από την Εθνική Τράπεζα.

 

Αραγε δεν μπορεί ο ΟΑΕΔ να πληρώσει από άλλη τράπεζα; Ή να βρεθεί μια άλλη λύση;

 

Παρακαλώ, αν μπορείτε, βοηθήστε ώστε να δοθεί μια λύση.

 

Μιχαήλ Ελληνικάκης

Μηχ/γος Μηχ/κός Τ.Ε.

 

…………………………………………..

 

Ασφαλισμένη ΙΚΑ

 

Εχοντας εξαντλήσει όλες μου τις άλλες επιλογές, σας γνωστοποιώ το πρόβλημά μου ζητώντας απαντήσεις. Είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ από το 1974. Κατέθεσα αίτημα για τη σύνταξή μου στις 17/09/2012 έχοντας θεμελιώσει δικαίωμα για μειωμένη και εγκρίθηκε η προσωρινή. Σήμερα, 25 μήνες αργότερα, περιμένω ακόμη, όπως και χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μου. Δεν θεωρώ ικανοποιητική την απάντηση που λαμβάνω στις κατά καιρούς ενοχλήσεις μου από το υποκατάστημα ΙΚΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, στο οποίο υπάγομαι, ότι «τι να κάνουμε, δεν προλαβαίνουμε» ή «δεν μπορούμε να σας απαντήσουμε πότε θα βγει, γιατί τώρα εξετάζονται του τάδε μηνός», ούτε θέλω να πιστέψω τα δημοσιεύματα που μιλούν για τεχνητές καθυστερήσεις για λόγους ισοζυγίου των Ταμείων.

 

Πιστεύω θα συμφωνήσετε ότι έπειτα από 20 χρόνια εργασίας και απόδοσης ασφαλιστικών εισφορών, τα χρήματα που μου καθυστερούνται μου ανήκουν, άλλωστε η εν λόγω καθυστέρηση υπερβαίνει τα νόμιμα όρια. Ο μόνος λόγος που έχω επιβιώσει ώς σήμερα με 3 χρόνια άνεργο σύζυγο είναι η βοήθεια των ήδη επιβαρημένων παιδιών μου. Δεν επαιτώ, απαιτώ τα νόμιμα δικαιώματά μου ως τελευταία λύση πριν ακολουθήσω τη δικαστική οδό.

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και αναμένω απάντησή σας.

 

Αγγελική Λαγκάδα

 

…………………………………………….

 

Πολιτισμός…

 

«Να έχει ενηλικιωθεί πολιτικά»,

 

«νοοτροπία του 15μελούς», «η νοημοσύνη του να αποδειχθεί υψηλοτέρου επιπέδου από την παιδεία του», «νεαρού αρχηγού», «μουτζαχεντίν, τζιχαντιστών και λοιπών αιμοσταγών ή ψυχοπροβληματικών μαξιμαλιστών», «κόκκινη μελάνη από το αίμα»…

 

Χαρείτε, κύριοι της Εφημερίδας, τι ήθος, τι μένος, τι γνώση… μας έχετε για διάβασμα φέρνοντας τον καθηγητή Διαμαντόπουλο, που η νοημοσύνη του είναι επαρκής και η παιδεία του υψηλή!

 

Σας συνιστώ τουλάχιστον… να δημοσιεύσετε σε συνέχειες τη βιογραφία -που έχει γράψει- του Μητσοτάκη ξεκινώντας από την Κατοχή μάλιστα… για να τον διαβάζουμε πιο πολύ!

 

Ηλίας Κόλλιας

 

*Ο καθείς κρίνεται από τα γραπτά του όταν αυτά δημοσιεύονται. Δεν νομίζετε;

 

…………………………………………………….

 

Για τις θρησκευτικές κοινότητες

 

Eλλογιμώτατε κ. Διευθυντά,

 

Στην έγκριτη Εφημερίδα Σας της 13/10/2014, σελ. 54, δημοσιεύσατε την απάντησή μου στο άρθρο του κ. Κωστή Παπαϊωάννου, Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με τίτλο «Κράτος-Εκκλησία: ευλαβική ρεαλπολιτίκ» και ευχαριστώ ιδιαιτέρως.

 

Στον αντίλογο-απάντηση του κ. Παπαϊωάννου που εν ταυτώ δημοσιεύσατε ο ελλογιμώτατος κ. Παπαϊωάννου, μη δυνάμενος να απαντήσει επί της ουσίας του κειμένου μου, δηλ. με ποιο τρόπο θα παύσει η Εκκλησία της Ελλάδος να είναι ΝΠΔΔ και την ίδια στιγμή οι Μουσουλμανικές Μουφτείες της Θράκης και οι Ισραηλιτικές Κοινότητες θα κέκτηνται αυτή τη Νομική Προσωπικότητα, επιδιώκει στην αδυναμία καταθέσεως νομικών και λογικών επιχειρημάτων να με εμφανίσει ως δήθεν συνοδοιπορούντα με τον κομματικό σχηματισμό της Χρυσής Αυγής, τη στιγμή κατά την οποία είναι παγκοίνως γνωστό μέσω του Διαδικτύου και των δημοσιευμάτων ότι έχω στηλιτεύσει μετ’ επιτάσεως πολύ προ των γεγονότων τον συγκεκριμένο κομματικό μηχανισμό και έχω καταδείξει τον παγανιστικό και αποκρυφιστικό του χαρακτήρα καθώς και την παθογένεια του εθνικισμού. Επί πλέον προσπαθεί να με ψέξει για μία έννομη ενέργειά μου προσφυγής στη δικαιοσύνη της χώρας για την καταγγελία εγκληματικής πράξεως που στρέφεται κατά της κοινωνικής συνοχής όπως είναι η κακόβουλος βλασφημία των θείων, η οποία όπως αντιλαμβάνεσθε δεν σκοπεί στην προστασία του θείου αλλά στη διασφάλιση ομαλών κοινωνικών σχέσεων διότι αν αρχίσει ο ένας να υβρίζει το πίστευμα του συνανθρώπου του, τότε θα επικρατήσει το απόλυτο χάος.

 

Τέλος, η επίκληση εμπειροτάτων νομομαθών και συνταγματολόγων δεν απαντά στο υπό κρίσιν κεφαλαιώδες ζήτημα.

 

Μετά τιμής

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Σεβασμιότατε, έλεος. Επιμένετε να στρεβλώνετε το νομικό καθεστώς που προβλέπει η πρότασή μας για τις θρησκευτικές κοινότητες. Κατανοητοί οι λόγοι.

 

Κωστής Παπαϊωάννου

 

[email protected]

 

Scroll to top