30/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τι ήθελε να πει η εκπρόσωπος

Καταθέτοντας στον εισαγγελέα η Σ. Βούλτεψη είπε ότι δηλώνοντας σίγουρη πως θα βρεθούν 180, εννοούσε ευσυνείδητους βουλευτές και όχι αργυρώνητους.
      Pin It

Ενώπιον του εισαγγελέα που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με τις δηλώσεις-καταγγελίες περί «χρηματισμού» βουλευτών ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας κατέθεσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

 

Η κλήση προς κατάθεση της κυβερνητικής εκπροσώπου κρίθηκε σκόπιμη από τον εισαγγελικό λειτουργό Παν. Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να διευκρινιστεί εάν πράγματι, όπως καταγγέλλεται σε καταθέσεις, η ίδια είχε υποστηρίξει πως «είναι δεδομένοι ή θα βρεθούν με κάθε τρόπο οι 180».

 

«Δεν υπάρχει επίσημη δήλωση»

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος φέρεται να υποστήριξε πως τέτοια επίσημη δήλωση δεν υπάρχει και το πνεύμα οποιασδήποτε τοποθέτησης ήταν πως «θα βρεθούν 180 ευσυνείδητοι βουλευτές που δεν θα βάλουν τη χώρα σε περιπέτειες».

 

Εξερχόμενη από το εισαγγελικό γραφείο, η Σοφία Βούλτεψη έκανε λόγο για «αστήρικτες καταγγελίες και χωρίς στοιχεία, που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της χώρας και προσφέρουν ηθική νομιμοποίηση σε αυτούς που αντιμάχονται τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό».

 

Στον ίδιο εισαγγελέα προσήλθε και κατέθεσε χθες ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος, ο οποίος -κατά τις ίδιες πληροφορίες- χαρακτήρισε «μυθεύματα» τα όσα γράφτηκαν περί συζητήσεων για «κουμπαρά» εν όψει της προεδρικής εκλογής στη δεξίωση που ακολούθησε τον γάμο της κόρης του με τον γιο του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, τον περασμένο Σεπτέμβριο στις Σπέτσες. Ακόμα, ο εφοπλιστής φέρεται να υποστήριξε στον εισαγγελέα ότι «σε καμία περίπτωση δεν έπεσαν στην αντίληψή του τέτοιες συζητήσεις».

 

Σημειώνεται ότι για την ερχόμενη εβδομάδα έχει κληθεί προς κατάθεση και ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό.

 

Τα περί «κουμπαρά» για δωροδοκία βουλευτών που φέρονται να ειπώθηκαν στη γαμήλια δεξίωση των παιδιών τους επικαλείται σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Kontra News».

 

Μαρία Δήμα

 

Scroll to top