Pin It

Εντονες αντιπαραθέσεις κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, η οποία είχε σκοπό την εκλογή εκτελεστικής επιτροπής, μετά την εκλογή προεδρείου στη συνεδρίαση που διεκόπη το Σάββατο. Οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν καταγγείλει τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για τη «βιασύνη» του να καλέσει το νέο Δ.Σ. σε συνεδρίαση, μόλις 36 ώρες μετά τις εκλογές της Ενωσης. Για «επίδειξη πολιτικού τσαμπουκά» κατηγόρησε τον πρόεδρο ο δήμαρχος Νεαπόλεως-Συκεών, Σ. Δανιηλίδης, από τη μείζονα αντιπολίτευση.

 

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε τη διάθεση να υπάρξει διαπαραταξιακή εκτελεστική επιτροπή προτείνοντας να λάβει η αντιπολίτευση αναλογικά 2+1+1 από τις 7 έδρες. Ουσιαστικά η αντιπολίτευση θα καλούνταν να συμμετάσχει συμβολικά και όχι ουσιαστικά στην επιτροπή, εφόσον δεν υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις. Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ απείχε από τη διαδικασία. «Ο ρόλος μας θα περιοριστεί στην παραγωγή πολιτικής», είπε ο επικεφαλής της, Απ. Κοιμήσης. «Επιλέγουμε ρόλο προγραμματικής αντιπολίτευσης. Δεν μπορεί να μιλάει για συναίνεση η διοίκηση. Το μοναδικό που έκανε το Σάββατο είναι ένα μονοκομματικό προεδρείο με μια διαδικασία αυταρχική», είπε ο Δ. Μπίρμπας, επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Αποχώρησε και η παράταξη των «λευκών».

 

Οπως είπε ο επικεφαλής τους, Γ. Ιωακειμίδης: «Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα. Ολοι έχουμε μπροστά μας τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης. Εχει σημασία να χαμηλώσουμε τους τόνους, τελείωσε η προεκλογική περίοδος». Η σύνθεση της εκτελεστικής επιτροπής τελικά ήταν μονοπαραταξιακή. Ο κ. Πατούλης νομιμοποίησε τη “βιασύνη” του λέγοντας ότι η ΚΕΔΕ «πρέπει να τρέξει με μεγαλύτερες ταχύτητες».

 

Scroll to top