30/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Διαφοροποιήθηκε… χαλαρά από την επίσημη γραμμή

      Pin It

«Δεν παραδίδω, αποχωρώ», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντηση που είχε με τους στρατιωτικούς συντάκτες πριν αναχωρήσει αυτό το Σάββατο για τις Βρυξέλλες για την ανάληψη των καθηκόντων του ως επιτρόπου.

 

Χαλαρός, καθώς δεν θα βιώνει πια την καθημερινή διελκυστίνδα της πολιτικής σκηνής στη χώρα μας, δεν δίστασε να σχολιάσει σχεδόν όλα τα θέματα της επικαιρότητας, προχωρώντας σε άλλη μια αρχηγικού ύφους εμφάνιση. Δεν δίστασε, μάλιστα, να διαφοροποιηθεί από την έως τώρα στάση του κόμματός του, όταν σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι «όλοι οι χειρισμοί για την αντιμετώπιση του χρέους από την πρώτη στιγμή ήταν σωστοί», χωρίς να εξαιρέσει ούτε εκείνους του Γ. Παπανδρέου.

 

Εμφανιζόμενος ως θεματοφύλακας των θεσμικών λειτουργιών και απαντώντας σε ερώτηση για την προεδρική εκλογή, ανέφερε ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, αυτή οφείλει να είναι συνεταιρική και ότι έπρεπε ήδη να έχει αποφασιστεί το κοινής αποδοχής πρόσωπο, αφού εκπροσωπεί τη χώρα και συμβολίζει την εθνική ενότητα. Εμμέσως, πλην σαφώς, εξάλλου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην επόμενη προεδρική εκλογή, καθώς εντέχνως «υπενθύμισε» ότι η θητεία του στην Ε.Ε. ολοκληρώνεται με τη θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα εκλεγεί.

 

Σε ερωτήσεις, δε, δημοσιογράφων για το αν υπάρχει περίπτωση παραίτησής του και επανόδου του στην Ελλάδα πριν από τη λήξη της πενταετίας, ο Δ. Αβραμόπουλος απάντησε με χιούμορ πως υπέγραψε συμβόλαιο 5 ετών για το σπίτι που νοικιάζει και με «πέναλτι» 8 μηνών αν το «σπάσει» πρόωρα.

 

M. Τσαλδάρης

 

Scroll to top