30/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επί τρία

      Pin It

Το ΕΜΣΤ στη Βουλή

 

«Ολιγωρία, λάθη, παραλείψεις και γραφειοκρατία καθυστερούν συνεχώς το άνοιγμα του ΕΜΣΤ», επισημαίνει ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός σε ερώτησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού. «Ποια είναι τα τελικά έργα που πρέπει να γίνουν ώστε να ανοίξει το μουσείο το συντομότερο;», ερωτάται ο κ. Τασούλας. Επίσης, αν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα σχετικά με την υλοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων και ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για το άνοιγμα του μουσείου προκειμένου να μη χαθούν οι σημαντικές χορηγίες που έχουν εξασφαλιστεί. «Υπάρχει εκτίμηση για το κόστος που προκαλεί η καθυστέρηση του ανοίγματος του μουσείου, και πόσο αποτιμάται;», καταλήγει ο βουλευτής.

 

ΠΑ.Σ.

 

Σημείο μηδέν

 

Τι είναι τελικά το μνημείο στην Αμφίπολη; Τάφος, κενοτάφιο, ηρώο; Γιατί, εκτός από την κεφαλή, τα κομμάτια των φτερών και τμήματα των Σφιγγών, δεν βρέθηκε κανένα άλλο φορητό εύρημα στον τρίτο θάλαμο; Λόγω σύλησης ή συνεχίζεται με υπόγειο χώρο; Κρύβεται κάτι άλλο στο εσωτερικό της τεράστιας τούμπας, περιμέτρου 158,4 μέτρων; Μήπως κι άλλοι τάφοι, όπως είχε καταθέσει από τον Αύγουστο στην «Εφ.Συν.» ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης κάνοντας υπόθεση εργασίας; Το μνημείο χρησιμοποιήθηκε και σε μεταγενέστερες φάσεις μετά την κατασκευή του; Οσο για την ταυτότητα του νεκρού, εδώ οι απαντήσεις θα αργήσουν. Ελληνες και ξένοι αρχαιολόγοι επιδίδονται σε σενάρια, ενώ άρχισαν να πέφτουν ανοιχτά τα πρώτα βέλη για τον τρόπο διεξαγωγής της ανασκαφής. Κι έπεται συνέχεια. Γιατί οι υψηλές προσδοκίες φαίνεται να κλονίζονται.

 

Β.ΤΖ.

 

 

Δεν ταξιδεύει φέτος

 

Επειτα από 17 χρόνια η Τατιάνα Λύγαρη (φωτ.) αποβιβάζεται από την Αμαξοστοιχία στο Ρουφ -επαναλαμβάνει την περσινή της παράσταση για παιδιά-, παραδίδει το θεατρικό βαγόνι Τρίτη και Τετάρτη σε μια νεανική ομάδα και κατηφορίζει στο Μέγαρο Μουσικής, όπου θα σκηνοθετήσει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» (αφιλοκερδής η συμμετοχή της). «Θα επιστρέψω, αλλά τώρα έχω ανάγκη από κάτι διαφορετικό. Τόσα χρόνια κουράστηκα να παλεύω ολομόναχη, η συντήρηση και οι υποχρεώσεις του Τρένου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εκτός από ένα διήμερο και τις βραδιές που οργανώνονται στο Μουσικό Βαγόνι δεν έχει προγραμματιστεί τίποτα άλλο. Είναι κρίμα να μην αξιοποιηθεί ο χώρος τις υπόλοιπες μέρες. Θα ήταν ωραίο να «κατοικηθεί» από καλό θέατρο».

 

Ε.Μ.

 

Scroll to top