tsipras-stournaras

30/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «H κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις ενόψει εκλογών»

Απειλείται η χώρα όταν η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι το Μνημόνιο πέτυχε και ότι η χώρα μπορεί να δανείζεται ομαλά από τις αγορές, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντησή του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έγινε σε «πολύ καλό κλίμα».
      Pin It

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Στουρνάρας συζητώντας με δημοσιογράφους, ανέφερε ότι έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Μάλιστα ο διοικητής της ΤτΕ υποστήριξε πως η συνάντηση αυτή ανοίγει ένα κύκλο μόνιμης συνεργασίας με όλα τα κόμματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας, με σχετική ανακοίνωση, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της συνάντησης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως υπήρξε ενημέρωση από τον διοικητή της ΤτΕ για τα αποτελέσματα του τεστ αντοχής των τραπεζών αλλά και για την εν γένει κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Με αφορμή τα stress tests, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τις τράπεζες να ανταποδώσουν τη στήριξη που υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα, παρέχοντας ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Ωστόσο, είπε ο κ. Τσίπρας, οι τράπεζες, παρά τους πανηγυρισμούς, δεν πρόκειται να στηρίξουν την οικονομία, αν πρωτίστως δεν αντιμετωπιστεί το θέμα των «κόκκινων» δανείων, προσθέτοντας πως το θέμα αυτό είναι από τα δυσκολότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση «κινείται χωρίς σχέδιο και με μόνη πυξίδα τη δημιουργία εντυπώσεων ενόψει εκλογών», συμπληρώνοντας πως προσπαθεί να πείσει ότι το Μνημόνιο πέτυχε και ότι η χώρα μπορεί να δανείζεται ομαλά από τις αγορές. Η συνέπεια, είπε ο κ. Τσίρπας, είναι να απειλείται η δυνατότητα της επόμενης κυβέρνησης να διαμορφώσει όρους διεξόδου – και έτσι να απειλείται η χώρα.

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε πως «δεν πρόκειται να δεχτούμε καμιά συμφωνία που θα δημιουργεί αρνητικά τετελεσμένα, πριν τη δημοκρατική διέξοδο».

 

 

Διαβάστε ακόμα: 

• Συνάντηση Τσίπρα-Στουρνάρα με φόντο τα stress tests

 

efsyn.gr

Scroll to top