rena-dourou

30/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Κόντρα Δούρου – Ντινόπουλου για προσλήψεις στην Περ. Αττικής

Το υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει πως δεν κατατεθεί κανένα σχετικό αίτημα, ενώ η περιφέρεια Αττικής κατηγορεί τον υπουργό για έλλειψη σοβαρότητας.
      Pin It

 

Έντονη αντιπαράθεση βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για «έλλειψη σοβαρότητας».

Το θέμα αφορά αίτημα της περιφέρειας Αττικής προς το υπουργείο Εσωτερικών για προσλήψεις προσωπικού.

Πιο αναλυτικά, η περιφερειάρχης κατέθεσε δημοσίως αίτημα για την άμεση πρόσληψη προσωπικού για να καλυφθούν οι σχετικές πιεστικές ανάγκες στους τομείς καθαριότητας, φύλαξης, προσωπικού υγείας, συντήρησης και, επομένως, να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της. «Αναμένουμε την άμεση αντίδραση όλων των φωνασκούντων στα τηλεπαράθυρα, κ.κ. Ντινόπουλου, Γεωργιάδη και λοιπών», σημειώνεται σε ανακοίνωσή της, ενώ τονίζεται ότι η νέα περιφερειακή αρχή «παραμένει αλληλέγγυα στον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών μέχρι την τελική νίκη και δικαίωσή τους, δηλαδή την επαναπρόσληψή τους, από εκεί όπου παράνομα τις απέλυσε αυτή η κυβέρνηση».

 

«Όψιμη διαπίστωση»

Με έντονο τρόπο απάντησε το υπουργείο Εσωτερικών στο αίτημα της κ. Δούρου. Όπως ανέφερε σήμερα (Πέμπτη) με σχετική του ανακοίνωση, η περιφέρεια Αττικής «όψιμα» διαπίστωσε ότι υπάρχουν «πιεστικές ανάγκες πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας» και «επίσης όψιμα» αποφάσισε να καταθέσει το σχετικό αίτημα. Και προσθέτει:

«Πριν το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος είχε περίτρανα κατακυρώσει (και σωστά!) το σχετικό διαγωνισμό των κτιρίων σε ιδιωτική εταιρεία. Τώρα –πάλι μετά το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος- αποφάσισε ότι δεν θα προχωρήσει η συγκεκριμένη εργολαβία! Όλα αυτά στερούνται σοβαρότητας. Η διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας -των 2.400 εργαζομένων- δεν είναι επικοινωνιακή πρόβα, αλλά είναι σίγουρα πρόβα της διακυβέρνησης, όπως αυτήν την ονειρεύονται στον ΣΥΡΙΖΑ.»

 

«Επιλέγει να μη δώσει καμία απάντηση»

Άμεση ήταν η αντίδραση της κ. Δούρου, με κύκλους της περιφέρειας Αττικής να υπογραμμίζουν πως ο υπουργός στερείται σοβαρότητας και δεν απαντά επί της ουσίας. Όπως υπογραμμίζεται, «τα ψέματα τελειώνουν για τον υπουργό και η απάντησή του, την οποία θα περιμένουμε, θα πρέπει να είναι σαφής. Ειδάλλως είναι φανερό ότι τα λασπολογήματα συνιστούν την κυβερνητική γραμμή/ πολιτική».

Και προστίθεται στην ανακοίνωση: «Στερείται τέλος σοβαρότητας, ένας υπουργός, ο οποίος αντί να στηρίξει την πρώτη Περιφέρεια της χώρας, όπως επιβάλλει ο νόμος και η χρηστή διοίκηση, σπεύδει να πάρει το μέρος συκοφαντικού λασπολογήματος. Ένας υπουργός δηλαδή που λειτουργεί με μικροκομματικά κριτήρια. Πραγματικά δεν ξέρει κανείς τι είναι χειρότερο: μια ανίκανη κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση που ξεδιάντροπα εμπαίζει τους πολίτες;».

 

«Τέτοιο αίτημα δεν έφτασε ποτέ στο υπουργείο»

Ακολούθησε νέα «απάντηση» από το υπουργείο Εσωτερικών: «Ας ρωτήσει, επιτέλους, η περιφερειάρχης τις υπηρεσίες της το πολύ απλό: Πότε υπέβαλαν το όποιο αίτημα για προσλήψεις… γιατί τέτοιο αίτημα δεν έφτασε ποτέ στο υπουργείο Εσωτερικών. Και εδώ – όπως και στις καθαρίστριες – έμεινε στα λόγια».

 

«Δεν καταλαβαίνει ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει;»

Νέο ερώτημα, με νέα ανακοίνωση, έθεσαν κύκλοι της περιφέρειας Αττικής, καλώντας τον υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει εάν συμφωνεί για νέες προσλήψεις προσωπικού.

«Ο κ. Ντινόπουλος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ή τελικά δεν καταλαβαίνει;», ερωτάται εξάλλου στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία συμπληρώνεται πως «η προσπάθεια του υπουργού να συκοφαντήσει για άλλη μία φορά τη νέα Περιφερειακή Αρχή, τον έφερε μπροστά στην ωμή πραγματικότητα, που την αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι. Γιατί και ο ίδιος έχει συνυπογράψει και ευθύνεται για τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, για την ιδιωτικοποίηση δομών του δημόσιου, του ευρύτερου τομέα και των ΟΤΑ και ευθύνεται και για τη συστηματική υποστελέχωσή τους με την απαγόρευση των προσλήψεων».

«Ας απαντήσει επιτέλους» ο υπουργός, καταλήγει η ανακοίνωση: «Συμφωνεί για νέες προσλήψεις στην Περιφέρεια; Ας δώσει σαφή απάντηση και ας αφήσει στην μπάντα τους δημαγωγικούς ακροβατισμούς».

 

efsyn.gr

Scroll to top