Pin It

Του Θ. Ασημακόπουλου

Πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκάθαρα για να κονομήσει. Εζησε τη μεγάλη ζωή στο Λος Αντζελες και στο Χόλιγουντ, προκάλεσε χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς, όπου ζούσε…

 

Τώρα ήρθε η ώρα ν' αλλάξει σελίδα. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ανακοίνωσε χθες πως εγκαταλείπει τους Λος Αντζελες Γκάλαξι, αναζητώντας «μια τελευταία πρόκληση στην καριέρα μου». Στο L.A. σχεδιάζει να επιστρέψει κάποια στιγμή ως συνιδιοκτήτης…

 

Το 2007 αποχώρησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς να επιλέξει κάποιο άλλο «μεγαθήριο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Προτίμησε τα ξεκούραστα 5,5 εκατομμύρια που του έδιναν ετησίως οι Αμερικανοί, προσελκύοντας παράλληλα και μια σωρεία χορηγών.

 

Ο Μπέκαμ έγινε ακόμη πιο πλούσιος, όμως είναι φανερό ότι του έλειψαν ο ανταγωνισμός και το κίνητρο. Οχι πως δεν έπαιζε καλά στο πρωτάθλημα MLS, αλλά δύο φορές που είχε την ευκαιρία, το 2009 και το 2010, πήγε στη Μίλαν με ολιγόμηνους δανεισμούς.

 

Τώρα, όλοι προσπαθούν να μαντέψουν πού θα συνεχίσει την καριέρα του. Μην ξεχνάμε ότι η Βικτόρια προτιμά τις μητροπόλεις.

 

1. Το Λονδίνο ακούγεται μια καλή επιλογή. Είναι η πατρίδα του και η Γουέστ Χαμ έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον.

 

2. Ο ράπερ Snoop Dog συμβουλεύτηκε τον Μπέκαμ, πριν ανακοινώσει την επιθυμία του να επενδύσει στη Σέλτικ, δίπλα στον Σαμαρά. Δεν αποκλείουμε αυτόν τον προορισμό.

 

3. Μία ακόμη επιστροφή στη Μίλαν και την πρωτεύουσα της μόδας είναι πιθανή.

 

4.Η Αυστραλία προσέλκυσε τον Ντελ Πιέρο και η Μελβούρνη τού έκανε πρόταση. Χλομό να την αποδεχτεί. Χρήματα έχει…

 

5. Το ίδιο ισχύει και για τα σενάρια που τον θέλουν να πηγαίνει στη Νέα Υόρκη. Υπάρχει και το ενδεχόμενο της Ρωσίας με Ανζί και Ζενίτ να ενδιαφέρονται, αλλά και η Κίνα ή η Μέση Ανατολή.

 

6. Το Παρίσι είναι άκρως κοσμοπολίτικο, η Παρί Σεν Ζερμέν δίνει αβέρτα λεφτά, ο Αντσελότι ξέρει καλά τον Μπέκαμ και δεν αποκλείεται η σύζυγος να τον κατευθύνει προς αυτόν τον προορισμό.

 

Η περίπτωση του Μπέκαμ δεν είναι η μοναδική. Ο Τιερί Ανρί, που παίζει στους Red Bulls της Νέας Υόρκης, νοσταλγεί κάθε στιγμή την αγαπημένη του Αρσεναλ.

 

Πέρυσι, γύρισε δανεικός στο Λονδίνο για δύο μήνες και το έργο δεν αποκλείεται να επαναληφθεί. Ηδη, κανόνισε να προπονείται μαζί με την ομάδα, για να διατηρείται σε φόρμα.

 

Επίσης, χθες διέρρευσε ότι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά δεν τα βρήκε όπως τα περίμενε στην Κίνα. Το… παραδάκι από τη Σανγκάη Σένσουα πέφτει κανονικά, αλλά από τη στιγμή που ο φίλος του Νικολά Ανελκά ετοιμάζεται να αναχωρήσει, ο Αφρικανός φορ προλειαίνει το έδαφος για επιστροφή στην Ευρώπη. Η Γιουβέντους είναι διατεθειμένη να του δώσει 7.000.000 ευρώ ώς το καλοκαίρι του 2014.

Scroll to top