samaras-stoltenberg

31/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Συμμαχία πάνω απ' όλα

Ο Σαμαράς μίλησε στη συνάντησή του με τον Στόλτενμπεργκ για τα υψηλά ποσά για εξοπλιστικά, την ώρα που ο γ.γ. του ΝΑΤΟ ζητούν πολιτική ίσων αποστάσεων για την κυπριακή ΑΟΖ.
      Pin It

Σε διαφορετική τροχιά φαίνεται πως βρίσκονταν κατά τη συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις που έκανε ο καθένας μετά τις συζητήσεις που είχαν.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός εστίασε στα αυξημένα ποσά που ξοδεύει η χώρα για εξοπλιστικά προγράμματα (άνω του 2% του ΑΕΠ), ενώ θέλησε να διαφημίσει την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, λέγοντας πως η Ελλάδα αποτελεί πλέον «νησίδα ασφαλείας» στην περιοχή της Μεσογείου.

Την ίδια ώρα, ο νέος γ.γ. της Συμμαχίας κράτησε το ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» στο θέμα των παραβιάσεων της Τουρκίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ενώ «χάιδεψε» τη χώρα μας λέγοντας πως αποτελεί σταθερό σύμμαχο για 60 χρόνια.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο κ. Στόλτενμπεργκ παρακολούθησε την άσκηση «Πυρπολητής», για την οποία δήλωσε πως έμεινε εντυπωσιασμένος από τα αποτελέσματά της. Αυτό που θα εντυπωσίαζε κάθε Έλληνα, ήταν το κόστος της συγκεκριμένης στρατιωτικής άσκησης, το οποίο σύμφωνα με υπολογισμούς στρατιωτικών έφτασε στις 600.000 ευρώ.

 

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στις σελίδες 10 – 11 της Εφημερίδας των Συντακτών που κυκλοφορεί

efsyn.gr

Scroll to top