Elliniko-parko

31/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεπουλάνε όσο – όσο το Ελληνικό!

Μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου εκθέτει την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ που εκχώρησε την έκταση του Ελληνικού έναντι 915 εκατ. ευρώ, την ώρα που η επενδυτική του αξία υπολογίζεται σε 2,95 δισ. ευρώ.
      Pin It

Για ξεπούλημα της έκτασης του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κάνει λόγο το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με μελέτη που παρουσίασε.

Όπως αναφέρει, το τίμημα των 915 εκατομμυρίων ευρώ που αποδέχθηκε το ΤΑΙΠΕΔ στη συμφωνία με τη Lamda Development, το οποίο προβλέπεται μάλιστα να καταβληθεί σε βάθος δεκαετίας, είναι αρκετά πιο χαμηλό από την επενδυτική αξία του ακινήτου των 6.200 στρεμμάτων, η οποία υπολογίζεται σε 2,95 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΤΕΕ, η τιμή πώλησης διαμορφώνεται στα 492 ευρώ ανά τετραγωνικό (ή σε περίπτωση άμεσης εξόφλησης στα 310 ευρώ ανά τμ, με το συνολικό κόστος να φτάνει στα 1,86 δισ. ευρώ), την ώρα που το ΤΑΙΠΕΔ αποδέχθηκε τα 150 ευρώ ανά τμ, τιμή που αντιστοιχεί στο Βραχάτι Κορινθίας!

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Τεχνικό Επιμελητήριο, με βάση τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στην πώληση του παραπλήσιου ακινήτου στον «Αστέρα Βουλιαγμένης», μόνο για την παράκτια ζώνη των 955 στρεμμάτων του Αγίου Κοσμά το τίμημα έπρεπε να φθάσει στο 1,5 δισ. ευρώ.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η παρέμβαση γίνεται σε καθοριστική στιγμή, καθώς μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται η απόφαση του ΣΤ’ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ελέγχει τη νομιμότητα της προωθούμενης σύμβασης.
Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στη σελίδα 44 της Εφημερίδας των Συντακτών που κυκλοφορεί

 

efsyn.gr

Scroll to top