astynomia

31/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου

Η Αστυνομία με τη συνοδεία εισαγγελέα, εκκένωσε το αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου από μέλη της παλαιάς αδελφότητας.
      Pin It

Επιχείρηση εκκένωσης του αντιπροσωπείου της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν το πρωί αστυνομικοί.

Η επιχείρηση έγινε κατόπιν εφαρμογής δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία διατάχθηκε η εκκένωση του χώρου και η παράδοσή του στη νέα αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου, στο πλαίσιο της πολυετούς κόντρας μεταξύ της τελευταίας και της παλαιάς αδελφότητας.

Κατά την αστυνομική επέμβαση, που έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο εσωτερικό του αντιπροσωπείου βρίσκονταν ένας μοναχός και πέντε λαϊκοί, οι οποίοι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον χώρο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τους προσαγάγουν στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

Τα έξι άτομα στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ το αντιπροσωπείο φυλάσσεται πλέον από ιδιωτική ασφάλεια.

Να σημειωθεί ότι η νέα αδελφότητα μοναχών συγκροτήθηκε το 2005, με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, υπό την επωνυμία «Νέα Εσφιγμένου», η οποία έκτοτε θεωρείται νόμιμη, αλλά η παλαιά αδελφότητα αρνείται να της παραδώσει το μοναστήρι και το κονάκι στο Άγιον Όρος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κατά καιρούς συγκρούσεις.

 

efsyn.gr

Scroll to top