Dimar

31/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάλογος τέλος για ΔΗΜΑΡ – ΠΑΣΟΚ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφάσισε να διακόψει το διάλογο για την προοδευτική διακυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Συνεχίζονται οι επαφές με ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγους Πράσινους.
      Pin It

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

Την απόφαση να διακόψει το διάλογο με το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει για την προοδευτική διακυβέρνηση έλαβε χθες αργά το βράδυ -κατά πλειοψηφία- η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, έπειτα από μια συνεδρίαση όπου δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι υψηλοί τόνοι. Κανονικά συνεχίζεται η διαβούλευση με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα μεταξύ των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ. Συν.», το ανώτατο όργανο της Αγίου Κωνσταντίνου κλήθηκε να εξειδικεύσει τις αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου και στην κατεύθυνση αυτή αποφάσισε να μη συνεχίσει τις συνομιλίες που είχαν ξεκινήσει το καλοκαίρι με το ΠΑΣΟΚ, με το επιχείρημα ότι εξακολουθεί να υπηρετεί τις ασκούμενες πολιτικές, με τις οποίες διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ. Επίσης, στη βάση της ίδιας απόφασης τονίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει συναντίληψη με τη ΝΔ σε όλα τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο όπως π.χ. για το χρέος, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κτλ και υπό αυτές τις συνθήκες «δεν έχει νόημα» η συζήτηση με τη Χαριλάου Τρικούπη.

Με την παραπάνω απόφαση διαφώνησαν έξι από τα συνολικά δεκαεννιά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και πιο συγκεκριμένα οι Δημήτρης Χατζησωκράτης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Γιώργος Σιακαντάρης, Σεραφείμ Καρακικές, Γιώργος Μπουλμπασάκος και Ευγενία Μπουρνόβα (απουσίαζε αλλά εξέφρασε τη διαφωνία της μέσω επιστολής), οι οποίοι πρότειναν τη συνέχιση του διαλόγου και με το ΠΑΣΟΚ, παρά τις πολιτικές διαφορές που υπάρχουν με το κόμμα τους.
efsyn.gr

Scroll to top