31/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΝΑΤΟ-ΝΑΤΟ το κόστος του εντυπωσιασμού

Κοντά στις εξακόσιες χιλιάδες ευρώ δαπανήθηκαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις στρατιωτικών για την επίδειξη των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να... δηλώσει τελικά εντυπωσιασμένος ο Γενς Στόλτενμπεργκ.
      Pin It

Περίπου εξακόσιες χιλιάδες ευρώ κόστισε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στρατιωτικών, η επίδειξη των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να εντυπωσιαστεί ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, και να πεισθεί ότι η χώρα μας «διαδραματίζει σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

 

Η χθεσινή ήταν η πρώτη άσκηση που παρακολούθησε γ.γ. του ΝΑΤΟ από δύναμη κράτους-μέλους και παρότι καθ’ όλη τη διάρκειά της παρέμεινε ψυχρός, δεν δίστασε λίγο αργότερα να δηλώσει δύο φορές ότι έμεινε εντυπωσιασμένος από τα αποτελέσματά της.

 

Η άσκηση τελικά διεξήχθη στη βραχονησίδα Πλατιά μεταξύ Σαλαμίνας και Αίγινας και σε αυτή συμμετείχαν 4 φρεγάτες, 8 πυραυλάκατοι, 4 κανονιοφόροι, 5 ελικόπτερα Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού, επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι της Αεροπορίας Στρατού, μεταφορικά ελικόπτερα Σινούκ και ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και αεροσκάφη Mirage-2000 και F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας και τμήματα των ειδικών δυνάμεων, καθώς και σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

 

Μάνος Τσαλδάρης

 

Scroll to top