31/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΙΚΕΣ ΔΙΟΔΙΩΝ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους

      Pin It

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους για τις κινητοποιήσεις του περασμένου χρόνου εναντία στα διόδια στον νομό Λάρισας, έξω από τα δικαστήρια της θεσσαλικής πόλης καλεί σήμερα στις 10.30 το πρωί η «Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους διωκόμενους και υπεράσπισης των πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων».

 

Η σημερινή δίκη είναι μία από τις πολλές στις οποίες έχουν παραπεμφθεί Θεσσαλοί πολίτες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια, καθώς προηγήθηκαν δύο τον Οκτώβριο και αναμένονται άλλες δύο τον Νοέμβριο.

 

Η πρωτοβουλία κάνει λόγο για σύρσιμο στα δικαστήρια και ομηρία όσων αντιστάθηκαν στην εκμετάλλευση των δημόσιων δρόμων από τους μεγαλοεργολάβους επιρρίπτοντας ευθύνες στην πολιτική ηγεσία για τα δυστυχήματα στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου, την οποία αναγκάζονται να χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι οδηγοί που αδυνατούν να πληρώσουν τα διόδια της νέας εθνικής οδού.

 

«Παρά τις συνεχείς αθωωτικές αποφάσεις των δικαστηρίων, τοπικοί εισαγγελείς συνεχίζουν να παραπέμπουν αγωνιστές του κινήματος για την κατάργηση των διοδίων για να τους δικάσουν ξανά και ξανά με το ίδιο σαθρό κατηγορητήριο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της πρωτοβουλίας.

 

Μ.-Α.Κ.

 

Scroll to top