31/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

«Η κυβέρνηση είναι υπόλογη, όχι ο δήμος»

      Pin It
Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου, ο δήμαρχος μιλώντας στους συγκεντρωμένους τόνισε ότι η δημοτική αρχή δεν θα κάνει βήμα πίσω

Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου, ο δήμαρχος μιλώντας στους συγκεντρωμένους τόνισε ότι η δημοτική αρχή δεν θα κάνει βήμα πίσω

«Θα αντιμετωπίσουμε μαζί με τους δημότες μας και τους δημοτικούς υπαλλήλους τις όποιες απειλές και τυχόν “ποινές” επειδή δεν συμμορφωνόμαστε με τις αντιλαϊκές υποδείξεις της κυβέρνησης», ξεκαθαρίζει στο υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μετά την κλήση του να παράσχει εξηγήσεις για την άρνηση της δημοτικής αρχής να στείλει στοιχεία που σχετίζονται με τον «επανέλεγχο» μετατροπής συμβάσεων.

 

Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, πραγματικά κίνητρα της διαδικασίας είναι η δημιουργία «δεξαμενής» υπαλλήλων προς απόλυση. «Η κυβέρνηση σήμερα, με πρόσχημα τη διαδικασία του επανελέγχου, ανακαλεί διορισμένους εργαζόμενους που δουλεύουν για 10-15 χρόνια, έχουν ελεγχθεί από τον δήμο, τα υπηρεσιακά συμβούλια, το ίδιο το ΑΣΕΠ και νομιμοποιήθηκαν με νόμο του κράτους (Π.Δ.164/2004, γνωστό ως προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου)», επισήμανε ο δήμαρχος στο υπόμνημά του.

 

Σημείωσε επιπλέον: «Η κυβέρνηση είναι υπόλογη που δεν διστάζει να τσαλαπατά και να ανατρέπει τους ίδιους τους νόμους που ψηφίζει, στις ελάχιστες περιπτώσεις που αυτοί ωφελούν τους εργαζόμενους, και όχι ο δήμος». Τόνισε, επιπλέον, ότι «θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται».

 

Από το πρωί στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι στον δήμο, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, φορέων κ.ά. σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον κ. Πελετίδη. Εξερχόμενος του μεγάρου, ο δήμαρχος, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, τόνισε ότι η δημοτική αρχή δεν θα κάνει βήμα πίσω. Ακολούθησε πορεία έως το δημαρχείο, στην κεφαλή της οποίας ήταν ο ίδιος.

 

Στέργιος Ζιαμπάκας

 

Scroll to top