31/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ψηφιακά ληξιαρχεία

      Pin It

Με στόχο τη σταδιακή κατάργηση των χειρόγραφων ληξιαρχικών πράξεων, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη και την αναβάθμιση του ρόλου των ΚΕΠ, εγκαινιάστηκε χθες το Κέντρο Καταχώρισης Ληξιαρχικών Πράξεων.

 

Πρόκειται για τη δημιουργία μιας κεντρικής βάσης δεδομένων του Εθνικού Ληξιαρχείου. Η διασύνδεσή της με την κεντρική βάση δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου, με τη δημιουργία του Μητρώου Πολιτών, θα δημιουργήσει μια ενιαία ολοκληρωμένη ληξιαρχική εικόνα για κάθε πολίτη.

 

Η δημιουργία αυτής της βάσης δεδομένων, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, θα εξαλείψει φαινόμενα όπως αυτά των παράνομων ληξιαρχικών πράξεων, των συντάξεων που εισπράττονται από μη δικαιούχους, τα οποία επιφέρουν δημοσιονομικό κόστος και ταυτόχρονα αμαυρώνουν την εικόνα της δημόσιας διοίκησης.

 

Το έργο, όμως, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2015. Εχει αναληφθεί από ιδιωτική ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας. Η υλοποίησή του αφορά 1.034 ληξιαρχεία και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 41,9 εκατ. ευρώ.

 

Στ.Ζ.

 

Scroll to top