31/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κινητοποιήσεις στα λιμάνια

      Pin It

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

 

Η ημέρα που οι μέτοχοι του ΟΛΠ θα αποφασίσουν εάν εγκρίνουν το κείμενο του «Φιλικού Διακανονισμού» ΟΛΠ-Cosco πλησιάζει, καθώς στις 11 Νοεμβρίου πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ.

 

Ενόψει της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά ξεκινούν μια σειρά κινητοποιήσεων συνεχίζοντας των αγώνα τους κατά της πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ. Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα τους, την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου πραγματοποιούν παν-λιμενική απεργιακή κινητοποίηση, ενώ την ίδια ημέρα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών όπου θα ζητήσουν και συνάντηση με τον υπουργό.

 

Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με θέμα «Η νομική εκδοχή εν όψει της εκδίκασης της προσφυγής στο ΣτΕ και άλλες νομικές πτυχές» στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ (Ακτή Μιαούλη 10, Μέγαρο ΟΛΠ).

 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Δημήτρης Αυγητίδης (αναπληρωτής καθηγητής Νομικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου), Γιώργος Γεραπετρίτης (αναπληρωτής καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών), Γιώργος Κατρούγκαλος (ευρωβουλευτής-καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου), Βασίλης Σαξώνης (δικηγόρος Πειραιά) και Γιώργος Σταματόγιαννης (πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά).

 

Σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ τονίζουν ότι υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα των λιμανιών με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις μέσω ΣΣΕ και Κανονισμών Εργασίας και διεκδικούν προσλήψεις τακτικού προσωπικού, σύμφωνα με τις ανάγκες των Οργανισμών Λιμένων.

 

Να σημειωθεί ότι εάν στις 11 Νοεμβρίου η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ εγκρίνει το σχέδιο του «Φιλικού Διακανονισμού», χωρίς ωστόσο να λάβει υπόψη της την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στο σκεπτικό της οποίας καταγράφονται δύο σημαντικοί όροι, στη συνέχεια αυτό θα οδεύσει για έγκριση στη Βουλή. Εάν όμως οι μέτοχοι ζητήσουν να συμπεριληφθούν οι δύο όροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τότε αναμένεται η αντίδραση της Cosco, αφού αλλάζουν οι οικονομικοί όροι του συμφωνητικού.

 

Οι δύο όροι που αναφέρονται στο σκεπτικό της απόφασης του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου αφορούν την αναστολή του εγγυημένου ανταλλάγματος το ανώτερο μέχρι 7 χρόνια από την ημερομηνία έναρξης κατασκευής του δυτικού μέρους της προβλήτας ΙΙΙ και επέκταση του ενοικίου που καταβάλλει η ΣΕΠ Α.Ε. (θυγατρική της Cosco) για το δυτικό μέρος της προβλήτας ΙΙΙ.

 

[email protected]

 

Scroll to top