Pin It

Χωρίς άδεια εξακολουθούν να λειτουργούν περίπου 4.000 κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε όλη την Ελλάδα, λόγω καθυστερήσεων στις αδειοδοτήσεις, με αποτέλεσμα να πέφτουν «βροχή» τα πρόστιμα από τη Ρυθμιστική Αρχή.

 

Η κριτική ήρθε από τους επικεφαλής των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε χθες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για την υπογραφή των συμβάσεων εκχώρησης του φάσματος συχνοτήτων που απέκτησαν έναντι 381 εκατομμυρίων ευρώ. Τόνισαν επίσης ότι, για να προχωρήσουν οι απαιτούμενες επενδύσεις και να μπορούν οι συνδρομητές να απολαμβάνουν υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες, χρειάζονται παρεμβάσεις και στους σταθμούς βάσης, που όμως δεν μπορούν να προχωρήσουν αν δεν έχουν αδειοδοτηθεί.

 

Το έναυσμα έδωσε ο Νίκος Ζαρκαλής, διευθύνων σύμβουλος της Wind, ο οποίος μίλησε για «κατάσταση ημινομιμότητας» στην αδειοδότηση των κεραιών και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει την υψηλότερη φορολογία στα κινητά στην Ευρώπη, που φτάνει στο 40%! Ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Γλαύκος Περσιάνης ξεκαθάρισε πως ο βρετανικός όμιλος εξακολουθεί να εμπιστεύεται την Ελλάδα για επενδύσεις, πρόσθεσε όμως ότι «χρειάζεται να υπάρχει και το κατάλληλο θεσμικό περιβάλλον», αναφερόμενος κυρίως στην επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης κεραιών και στην υλοποίηση αιτημάτων που εκκρεμούν από το 2012.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου του ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ τόνισε ότι «οι τηλεπικοινωνίες αλλάζουν τον κόσμο». Πρόσθεσε ότι η διάθεση των 135 εκατ. ευρώ για την απόκτηση νέων συχνοτήτων αποτελεί μέρος του επενδυτικού πλάνου ύψους 1,2 δισ. ευρώ στην επόμενη τετραετία.

 

Χ.ΤΖ.

 

Scroll to top