samaras-pleuris

31/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θάνος Πλεύρης και η «λύση» του μεταναστευτικού

Όταν ο βουλευτής βρέθηκε σε εκδήλωση ακροδεξιού περιοδικού πρότεινε ως λύση για το μεταναστευτικό ζήτημα τη δολοφονία μεταναστών στα σύνορα.
      Pin It

Η τάση «Μπαλτάκου» πληθαίνει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Θάνος Πλεύρης που παίρνει τη θέση του Δημήτρη Αβραμόπουλου είναι γνωστός για τις ακροδεξιές του τοποθετήσεις.

Δείγμα των πολιτικών του απόψεων μπορείτε να δείτε στο βίντεο από εκδήλωση του (ακροδεξιού βεβαίως) περιοδικού Patria. Ο νέος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ακούγεται να προτείνει δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα, προκειμένου να λυθεί το μεταναστευτικό. Το σχετικό απόσπασμα στο 4:52΄.

Ο Πλεύρης προτείνει τα ακόλουθα: «Ο πρώτος τρόπος είναι η φύλαξη των συνόρων. Και για να καταλάβουμε τι εννοούμε. Φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται εάν δεν υπάρχουν απώλειες. Και για να γίνω κατανοητός, εάν δεν υπάρχουν νεκροί. [Χειροκροτήματα και φωνές “έτσι, έτσι”].

»Και δεύτερον, όσοι πλέον μπουν εδώ, θα έχουν τη λογική των αντικινήτρων. Το θέμα είναι να τους κόψεις. Να μην έρθουν. Συνεπώς, όταν βρίσκεσαι εδωπέρα, όχι κοινωνική παροχή θα έχεις, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιεις, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο, και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν “εδωπέρα περνάμε χειρότερα απ’ ό,τι στο Πακιστάν”. [Χειροκροτήματα] Αν δεν περνάνε χειρότερα, θα έρχονται. Πρέπει να περνάνε χειρότερα. Για τη ζωή τους, η κόλαση θα φαντάζει παράδεισος μπροστά σ’ αυτό που θα περνάνε εδωπέρα».

 

efsyn.gr

Scroll to top