anastasiadis

31/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Αναστασιάδης κατά της διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας

Διαψεύδει τη Χρ. Γιωρκάτζη, ότι ο ίδιος γνώριζε πως η κόρη της εργαζόταν στο δικηγορικό γραφείο του συζύγου της, ο οποίος εκπροσωπούσε νομικά τον Ανδρέα Βγενόπουλο.
      Pin It

 

Λευκωσία – Ανταπόκριση Άκης Φάντης

 

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ότι ο ίδιος γνώριζε ότι η κόρη της εργαζόταν στο δικηγορικό γραφείο του συζύγου της, ο οποίος εκπροσωπούσε νομικά τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Με γραπτή δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει λύπη για τις αναφορές σήμερα της κ. Γιωρκάτζη στην επιτροπή θεσμών της Βουλής.

«Θλίβομαι να παρατηρήσω ότι ουδέποτε και με οποιονδήποτε τρόπο, η κ. Γιωρκάτζη μου γνωστοποίησε ότι η θυγατέρα της εργοδοτείτο στο δικηγορικό γραφείο του πρώην συζύγου της, αλλά το χείριστο, ότι το εν λόγω γραφείο εκπροσωπούσε νομικά τον πρώην πρόεδρο της Λαϊκής Τράπεζας, Ανδρέα Βγενόπουλο», αναφέρει ο Κύπριος πρόεδρος.

Και συνεχίζει λέγοντας πως «θλίψη, όμως, μου προκαλούν και οι αναφορές της κ. Γιωρκάτζη ότι τάχα, μετά τη δημοσιοποίηση των σχέσεων του πρώην συζύγου και της θυγατέρας της με τον κ. Βγενόπουλο, συζήτησε το θέμα μαζί μου και ότι τάχα της είπα ότι είχα γνώση από που προέρχονται οι κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον της. Είμαι υποχρεωμένος –συνεχίζει ο πρόεδρος- να κάνω ξεκάθαρο πως δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχθώ οποιονδήποτε να επικαλείται το όνομα μου ή να δώσω κάλυψη σε οποιονδήποτε ο οποίος καταχρώμενος της εμπιστοσύνης που επέδειξα στο πρόσωπό του να με επικαλείται προκειμένου να αποφύγει των εκ της κείμενης νομοθεσίας υποχρεώσεων του. Αν είναι κάτι για το οποίο οφείλω να απολογηθώ είναι η παράλειψη να ελεγχθεί κατά γράμμα το συμβόλαιο που υπεγράφη και οι τυχόν αλλαγές που επέφερε εν αγνοία μου ο υπό διορισμό αξιωματούχος. Θέλω να επαναλάβω πως η δήλωση μου περί μηδενικής ανοχής σε θέματα που μπορεί να κριθούν ή να εκληφθούν, ανάμεσα σε άλλα, ως παραβίαση των κανόνων χρηστής διοίκησης από οποιονδήποτε ισχύει και για την κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Αναστασιάδης.

Στο μεταξύ, την πόρτα εξόδου από την ΚΤ δείχνει στη Χρυστάλλα Γιωρκάτζη ο ΔΗΣΥ με ανακοίνωση δύο παραγράφων που εξέδωσε πριν από λίγο, με αφορμή σχετική δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας. «Υπήρχε σοβαρό θέμα τάξης για τη διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου», σημειώνει στην ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ και προσθέτει: «Μετά και από την ξεκάθαρη δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας θεωρούμε πως είναι αδύνατον να μπορέσει με αξιοπιστία να συνεχίσει στη θέση της».

 

efsyn.gr

Scroll to top