Skrekas-Kostas

31/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

«Μεταρρυθμίσεις», το πρωτεύον (και) για τον Κ. Σκρέκα

«Κυρίαρχο μέλημά μας είναι οι μεταρρυθμίσεις...», είπε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βαδίζοντας και αυτός στα χνάρια των προκατόχων του, της κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας.
      Pin It

Απόλυτα προσανατολισμένος στην κυβερνητική γραμμή ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κώστας Σκρέκας. Ο τελευταίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και σε δηλώσεις του για τα νέα του καθήκοντα τόνισε ότι η προσπάθειά του να δικαιώσει την επιλογή του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Ο κ. Σκρέκας είπε ότι είχε ήδη την πρώτη συνάντηση και συνεργασία με τον κ. Δένδια για «να μη χαθεί ούτε λεπτό» και πρόσθεσε ότι «κυρίαρχο μέλημά μας είναι οι μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν την ανάπτυξη». Όπως συμπλήρωσε, «βασικός μας στόχος είναι η αξιοποίηση και ο πολλαπλασιασμός της αποτελεσματικότητας του κάθε ευρώ, είτε αυτό προέρχεται από τον Έλληνα φορολογούμενο, είτε από την Ευρώπη».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο πρωθυπουργός αποφάσισε αλλαγή υπουργού στο κρίσιμο υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να αντικατασταθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (βρίσκεται στις Βρυξέλλες ως επίτροπος Μετανάστευσης), στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον Νίκο Δένδια (μέχρι σήμερα υπουργό Ανάπτυξης) να αναλαμβάνει το πόστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Σκρέκας είναι πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του Αντώνη Σαμαρά. Είναι βουλευτής Τρικάλων και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου καθώς και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων. Ο κ. Σκρέκας θα κληθεί να αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για τα «κόκκινα δάνεια».

 

Σχετικό θέμα: Ο Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Άμυνας

 

efsyn.gr

Scroll to top