nikos-androulakis-pasok

01/11/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: Πιθανές οι εκλογές, χωρίς εθνική συνεννόηση

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν απέκλεισε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ακόμα και σε περίπτωση που αναδειχθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
      Pin It

Δεν αποκλείει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, διευκρινίζοντας ότι αν δεν υπάρξει συναίνεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για το ζήτημα του χρέους, τότε η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε κάλπες ακόμη κι αν καταστεί εφικτή η ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Όσο δεν υπάρχει ένα μίνιμουμ συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, εκλογές μπορεί να προκύψουν είτε λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά ακόμη και μετά. Ακόμη κι αν βρεθούν οι 180. Εκλογές μπορεί να προκύψουν αν πάμε σε μία λύση για το χρέος που δεν αποδέχεται η αντιπολίτευση», τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Ο ευρωβουλευτής και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ευχήθηκε να μη συμβεί τελικά κάτι τέτοιο, όπως εξήγησε, όχι γιατί το κόμμα του φοβάται τη διεξαγωγή τους, «αλλά διότι χρειάζεται σταθερότητα το επόμενο διάστημα μέχρι τουλάχιστον τα κόμματα να βρουν ένα consensus για τα μεγάλα εθνικά θέματα όπως το θέμα του χρέους». Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η έλλειψη κοινής στρατηγικής για το χρέος «μπορεί να αποδειχθεί άλλοθι για να παίξουν στις πλάτες μας καθυστέρηση οι εταίροι μας».

Στο μεταξύ, ερωτηθείς για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης που πραγματοποιεί σήμερα συνεδρίαση στην Αθηναϊδα ο Νίκος Ανδρουλάκης διέψευσε το ενδεχόμενο να επέλθει το πολιτικό τέλος του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας κατηγορηματικά ότι «το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να υπάρχει ως κόμμα, με την αυτονομία του, με τα όργανά του, την Κεντρική Επιτροπή, τον γραμματέα και τον πρόεδρο».

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία όπως ήταν και η Ελιά, μια δημοκρατική συμπαράταξη των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς για να πάμε όσο το δυνατόν περισσότερο ενωμένοι στο δρόμο για τις ενδεχόμενες εκλογές που μπορεί να προκύψουν», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, έθεσε ως στόχους του εγχειρήματος και του προγραμματικού σχεδιασμού της Κεντροαριστεράς τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων «είτε σε επίπεδο φορολογικής μεταρρύθμισης είτε σε επίπεδο μια δίκαιης κατανομής των βαρών» και δεύτερον, τη θεσμική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη εδώ:

Scroll to top