venizelos

01/11/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κινδυνολογία Βενιζέλου

Πορεία με ασφάλεια ή πορεία στο άγνωστο, το δίλημμα της κυβέρνησης σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος μίλησε στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.
      Pin It

Τη γνώριμη τακτική της κινδυνολογίας επιστράτευσε εκ νέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην προσπάθειά του να πείσει για το μονόδρομο που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση.

«Θα προχωρήσουμε σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία εξόδου με ασφάλεια ή σε μια πορεία στο άγνωστο, με κίνδυνο να χαθούν θυσίες πέντε ετών σε πέντε ημέρες;» ήταν το δίλημμα που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, εξαπολύοντας για ακόμη μια φορά επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάποιοι νομίζουν ότι θα ευνοηθούν, αν αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, όποιος δεν έχει δείξει συνεννόηση στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει τιμωρηθεί ιστορικά» παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος αφήνοντας αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χαρακτηρίζοντας εξαιρετικό λάθος το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, ενώ όπως εκτίμησε στη συνέχεια «η χώρα έχει εγκλωβιστεί σε ένα άγονο πολιτικό κλίμα με αδυναμία συνεννόησης».

Την ώρα που οι δανειστές απειλούν την Αθήνα, προειδοποιώντας με πλήρη συμμόρφωση στα συμφωνηθέντα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιχείρησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και να εμφυσήσει στους πολίτες αίσθημα αισιοδοξίας σχετικά με το τέλος της κρίσης.

«Βρισκόμαστε στην καμπή πριν από την έξοδο στο μνημόνιο και την επιτήρηση της τρόικας», διαπίστωσε ο κ. Βενιζέλος.

Σε ότι αφορά τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης και την έντονη αμφισβήτηση εντός ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια μιζέριας, γκρίνιας, αμφισημίας και προσωπικών στρατηγικών», καλώντας όσους δε θέλουν να στηρίξουν το εγχείρημα «να αφήσουν την παράταξη να αναπνεύσει». Πάντως, καθησύχασε ότι Κίνημα μετέχει στη Δημοκρατική Παράταξη «με τα όργανά του, το όνομα, τα σύμβολα, την οργανωτική του δομή και, βέβαια, με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα».

Τοποθετήσεις μεταξύ άλλων επρόκειτο να γίνουν από τον Κώστα Σκανδαλίδη που θα παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις, τον Χρήστο Πρωτόπαπα για τον οργανωτικό σχεδιασμό μέχρι το συνέδριο που θα διεξαχθεί μετά τις γιορτές τον Ιανουάριο του 2015, την Τόνια Αντωνίου για τη σύνδεση της παράταξης με τους κοινωνικούς φορείς και τον Γιάννη Τούντα εκ μέρους των πολιτικών κινήσεων που συμμετέχουν.

Το βράδυ έχει προγραμματιστεί δείπνο του κ. Βενιζέλου με παλαιούς βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σε μια απόπειρα συσπείρωσης του χώρου.

 

Διαβάστε ακόμα: 

• Νίκος Ανδρουλάκης: Πιθανές οι εκλογές, χωρίς εθνική συνεννόηση (ηχητικό)

efsyn.gr

Scroll to top