kiriaki-diamartiria

02/11/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

«Όχι» στο Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων

Το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια καλεί σε νέα παρέμβαση στην Ερμού το πρωί της Κυριακής.
      Pin It

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο καλεί σήμερα Κυριακή στις 10:30, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ χαρακτηρίζει το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων «καταστροφικό για τον κλάδο και τους εργαζόμενους» και καλεί τις οργανώσεις των εμπόρων σε όλη τη χώρα να στηρίξουν την απεργία κρατώντας τις επιχειρήσεις κλειστές.

Όπως τονίζει, η μέχρι στιγμής εμπειρία από την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων αποδεικνύει ότι «ανακατανέμει το λιγοστό τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, δημιουργεί λουκέτα και ανεργία και αναγκάζει ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων σε απλήρωτη εργασία».

Επίσης, η ΟΙΥΕ εκφράζει την αντίθεσή της ενάντια στους «κουκουλοφόρους της Τρόικας», όπως αποκαλεί τις εργοδοτικές οργανώνεις (ΣΕΤΕ, ΣΕΛΠΕ και ΣΕΒ), όπου «έφθασαν στο σημείο να διαπράξουν παγκόσμια πρωτοτυπία, στρεφόμενοι ενάντια στις πλέον αρμόδιες και αντιπροσωπευτικές τριτοβάθμιες εργοδοτικές οργανώσεις του μεγαλύτερου κλάδου στην Ελλάδα (Εμπόριο), αλλά και στους εργαζόμενους που προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας να μην ισχύσει η προσωρινή του Απόφαση (2307/14), που βγάζει παράνομη την πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου σε 10 περιοχές της χώρας».

 

kyriaki-argia

 

Στο μεταξύ χθες, Σάββατο, ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, βάσει του άρθρου 15 παρ. 1 του Ν.4177/2013.

Στο διάστημα των εκπτώσεων και σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 του νόμου, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 με προτεινόμενο, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ωράριο 11:00- 18:00.

 

efsyn.gr  

Scroll to top