tzixantistes

02/11/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Νέα σφαγή από το Ισλαμικό Κράτος καταγγέλλει το Ιράκ

Δεν έχει τέλος η αιματοχυσία στο Ιράκ καθώς εξτρεμιστές εκτέλεσαν ακόμη 67 μέλη της σουνιτικής φυλής Άλμπου Νιμρ, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά, γιατί μέλη της φυλής αντιστάθηκαν για εβδομάδες στην πολιορκία των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
      Pin It

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε ακόμη 67 μέλη της σουνιτικής φυλής Άλμπου Νιμρ στην επαρχία αλ Άνμπαρ, στο δυτικό Ιράκ, δήλωσε ένας αρχηγός της φυλής σήμερα Κυριακή, στο πλαίσιο της εκστρατείας φόνων που άρχισαν την περασμένη εβδομάδα σε αντίποινα για την αντίσταση που προβάλλει η εν λόγω φυλή στην προέλαση της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Ο  Νάιμ αλ Γκάουντ, ένας από τους αρχηγούς της, είπε μιλώντας στον ειδησεογραφικό ιστότοπο του Ιράκ Αλσουμάρια ότι οι εκτελεσθέντες ανήκουν σε μια ομάδα 200 μελών της φυλής που κρατούν οι εξτρεμιστές στην πόλη Ρας αλ Μάα.

«Οι 125 άλλοι επίσης αντιμετωπίζουν την απειλή του θανάτου», υπογράμμισε.

Οι μαχητές του ΙΚ έχουν σημειώσει μια σειρά νίκες στην αλ Άνμπαρ τις τελευταίες εβδομάδες, απειλώντας να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το σύνολο της σουνιτικής επαρχίας, η οποία εκτείνεται από τα σύνορα με τη Συρία ως τα περίχωρα της Βαγδάτης.

Μέλη της φυλής Άλμπου Νιμρ αντιστάθηκαν για εβδομάδες στην πολιορκία των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Άνμπαρ, όμως στο τέλος τα πυρομαχικά, τα καύσιμα και τα τρόφιμά τους εξαντλήθηκαν.

Εκατοντάδες μαχητές της φυλής αποσύρθηκαν και εκατοντάδες μέλη της εγκατέλειψαν το χωριό τους. Εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους συνέλαβαν πολλούς και τους σκότωσαν πυροβολώντας τους από μικρή απόσταση.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί αφότου άρχισαν οι φόνοι στα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top