Ï ðñüåäñïò ôçò Äçìïêñáôßáò, ÊÜñïëïò Ðáðïýëéáò (öùôïãñáößá) ìå ôïí ðñüåäñï ôïõ Ëáúêïý Ïñèüäïîïõ Óõíáãåñìïý (ËÁÏÓ), Ãéþñãï ÊáñáôæáöÝñç.(EUROKINISSI-(ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

03/11/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Στον Κάρολο Παπούλια σήμερα Σαμαράς και Τσίπρας

Ξεχωριστές συναντήσεις των δύο πολιτικών ηγετών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Άλλαξε η σειρά των συναντήσεων προκειμένου να έχει ο πρωθυπουργός τον «τελευταίο λόγο» στη θεσμική αντιπαράθεση κορυφής. Στην ατζέντα, οι συζητήσεις με την τρόικα, το δημόσιο χρέος και τα εθνικά θέματα.
      Pin It

Στο Προεδρικό Μέγαρο μεταφέρεται το ενδιαφέρον γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις, αφού τον Κάρολο Παπούλια θα επισκεφθούν σήμερα (Δευτέρα), διαδοχικά, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μεσημέρι (στις 14:45), ενώ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα λίγο αργότερα (στις 17:30), μετά την ορκωμοσία των Νίκου Δένδια και Κωνσταντίνου Σκρέκα.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο όταν έγινε γνωστό ότι επόμενος στη σειρά ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο Μαξίμου επικράτησε εκνευρισμός, με αποτέλεσμα να αλλάξει η ώρα συνάντησης. Σκοπός ήταν ο πρωθυπουργός να «έχει τον τελευταίο λόγο» στη θεσμική αντιπαράθεση κορυφής.

Ο πρωθυπουργός θα εκθέσει στον Κάρολο Παπούλια τη συνολική κατάσταση της ελληνική οικονομίας, αλλά και την πλήρη «σεναριολογία» για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, με την κυβέρνηση να ελπίζει, αν όλα πάνε καλά, στη σύναψη μιας νέας σύμβαση για την «προληπτική γραμμή στήριξης». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς θα επεκταθεί και στα θέματα της ΑΟΖ και των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο δε Αλέξης Τσίπρας θα θέσει την οπτική του ΣΥΡΙΖΑ για τις δυσοίωνες προοπτικές της οικονομίας, ενώ μετά τη συνάντηση αναμένεται να θέσει ξανά την ανάγκη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει ότι τα 11,4 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πρέπει να κατευθυνθούν στη ρευστότητα της αγοράς και όχι σε έναν «κουμπαρά» που θα είναι συνδεδεμένος με τις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας. Βασικό σημείο επίσης θα αποτελέσει το ζήτημα του χρέους, για το οποίο η Κουμουνδούρου διαμηνύει ότι απαιτείται αλλαγή της κυβέρνησης για να διεξαχθεί επιτυχημένη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο (Τρίτη) και ο Φώτης Κουβέλης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα προτείνει τη σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, για να διαμορφωθεί εθνική συνεννόηση στο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους.

 

Σχετικά θέματα:

 

Ν.ΣΒ.
efsyn.gr

Scroll to top