Trito-programma-NERIT

03/11/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

MEDIA

Ξανά «μαύρο» στο Τρίτο Πρόγραμμα

Από το Σάββατο 1η Νοεμβρίου κόπηκαν όλες οι εκπομπές, οπότε, μέχρι νεωτέρας, θα μεταδίδονται μόνο επαναλήψεις. Οι εργαζόμενοι δεν δέχτηκαν τις νέες διάτρητες συμβάσεις που προέβλεπαν μεγάλες οικονομικές μειώσεις.
      Pin It

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου έληξε η συμφωνία (με τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε.) της εταιρείας που είχε αναλάβει το πρόγραμμα, της «ΑΝΚ Μουσική και Ψυχαγωγία ΕΠΕ». Και δεν ανανεώθηκε γιατί οι νέες διάτρητες συμβάσεις προέβλεπαν μεγάλες οικονομικές μειώσεις.

Το σύνολο των εργαζομένων του σταθμού αποφάσισε να ζητήσει να μη μειωθεί ο προϋπολογισμός για το Τρίτο, την ώρα που αυξάνονται οι εργαζόμενοι εξαιτίας και της πρόσκλησης ενδιαφέροντος (που έγινε για το καινούργιο πρόγραμμα από 1/11 έως 31/7), και να μην περικοπούν περαιτέρω οι αμοιβές, με οριζόντιο, μάλιστα, τρόπο.

Και αποφάσισαν ότι μέχρι να διευθετηθεί το αίτημά τους, δεν «προτίθενται να πραγματοποιήσουν νέες εκπομπές». Ενα είδος απεργίας, με άλλα λόγια, διαφορετικό φυσικά από εκείνο που έκαναν οι εργαζόμενοι της «αμαρτωλής» ΕΡΤ.

Τώρα όλοι και όλα βρίσκονται στον αέρα (όχι τον ραδιοφωνικό, όμως). Τζάμπα οι εορτασμοί για τα 60 χρόνια του Τρίτου που έγιναν με ταρατατζούμ πριν από έναν μήνα και οι οποίοι κόστισαν ακριβώς όσο οι περικοπές που αποφάσισε η διοίκηση για τους επόμενους εννιά μήνες.

 

Δ.Καν.
efsyn.gr

Scroll to top