metanastes

03/11/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στον Βόσπορο

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι παιδιά, έπειτα από τη βύθιση πλοιάριου που μετέφερε δεκάδες μετανάστες ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης επιζώντων.
      Pin It

Ψαράδες και λιμενικοί ανασύρουν πτώματα από τη θάλασσα στο βόρειο τμήμα του Βοσπόρου στην έξοδο προς τη Μαύρη Θάλασσα, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Eίκοσι τέσσερα σωροί ανασύρθηκαν το πρωί της Δευτέρας μετά τη βύθιση του πλοιαρίου που μετέφερε 50 μετανάστες.

«Είχαν σωσίβια. Αλλά υπήρχαν παντού πτώματα, παιδιών, μωρών… Ανασύραμε 15-20 πτώματα», δήλωσε ο ψαράς Καντίρ Σερτ.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι επτά από τους επιβαίνοντες στο σκάφος, που μετέφερε μετανάστες αφγανικής καταγωγής με προορισμό την Κωστάντζα της Ρουμανίας, έχουν διασωθεί.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην θαλάσσια περιοχή κοντά στην έξοδο του Βοσπόρου προς τη Μαύρη Θάλασσα, μετέδωσε το NTV.

Από το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοινώθηκε ότι η λιμενική υπηρεσία ειδοποιήθηκε τα ξημερώματα για βύθιση πλοίου. Ένα πλοίο του λιμενικού και επτά ταχύπλοα στάλθηκαν στην περιοχή του ναυαγίου μαζί με ένα ελικόπτερο.

 

efsyn.gr 

 

 

Scroll to top