nteivint-hill

03/11/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ART

«Ό,τι και να γίνει, τα Γλυπτά θα επιστρέψουν»

O πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, Ντέιβιντ Χιλ, δηλώνει αισιόδοξος ότι στο τέλος τα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα επιστρέψουν από το Βρετανικό Μουσείο στη γενέθλια γη τους.
      Pin It

Μιλώντας στο ελληνικό πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας της Αυστραλίας SBS, ο Ντέιβιντ Χιλ δήλωσε: «Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα από τότε που ξεκίνησε η Μελίνα Μερκούρη την εκστρατεία της. Αν η Βρετανία επιμένει στην άρνησή της, τότε η Ελλάδα έχει την επιλογή της προσφυγής στη δικαιοσύνη».

Παράλληλα, ο κ. Χιλ είπε ότι αποκόμισε την εντύπωση πως η Ελλάδα ελπίζει ότι η Βρετανία θα αποδεχθεί τη διαμεσολάβηση της UNECSO. «Υπάρχει μια προθεσμία έξι μηνών. Αν πάλι αρνηθεί η Βρετανία, τότε υπάρχει η νομική οδός», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Έλγιν έκλεψε τα Γλυπτά έστω και αν στη συνέχεια τα πούλησε στη Βρετανία και από εκεί έφθασαν στο Βρετανικό Μουσείο», σημείωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως οι πιθανότητες επιτυχίας της ελληνικής πλευράς αν προσφύγει στη δικαιοσύνη είναι 75%. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα πως «ό,τι και αν γίνει στο τέλος τα Γλυπτά θα επιστρέψουν στην Ελλάδα».

«Η Ακρόπολη συγκεντρώνει περισσότερους επισκέπτες από την γκαλερί Νταβίν, όπου βρίσκονται τα κλεμμένα αριστουργήματα, και το νέο μουσείο είναι έτοιμο να τα υποδεχτεί», κατέληξε ο κ. Χιλ.

 

efsyn.gr

Scroll to top