diadilosi-mathites-neo-Likeio

03/11/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Πανελλήνια μαθητική πορεία ενάντια στο Νέο Λύκειο

Συγκέντρωση το μεσημέρι της Δευτέρας στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιήσουν μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα, που διαμαρτύρονται ενάντια στο Νέο Λύκειο.
      Pin It

Σε συγκέντρωση στις 14:00 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος προχωρούν μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στο «νέο σχολείο της αμορφωσιάς».

Με σύνθημα «Κανένας μαθητής δεν σκύβει το κεφάλι μαζί με το λαό αντίσταση και πάλη» οι μαθητές εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους «στην παιδεία ως προνόμιο λίγων και εκλεκτών».

Στο κάλεσμά τους τονίζουν πως «όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για δημόσια, δωρεάν και ποιοτική παιδεία, για να μην ζήσουμε μέσα στην εξαθλίωση, για να ανατρέψουμε αυτούς που με απότομο και βίαιο τρόπο μας γκρέμισαν τα όνειρα και μας φαλκιδεύουν το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια».

 

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Αριστερού Δικτύου Νεολαίας:

«Χρειάζονται πολλά, τον κόσμο για ν’ αλλάξεις:

Οργή κι επιμονή. Γνώση κι αγανάχτηση.

Γρήγορη απόφαση, στόχαση βαθειά.

Ψυχρή υπομονή, κι ατέλειωτη καρτερία.

Κατανόηση της λεπτομέρειας και κατανόηση του συνόλου.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς

την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε.’’ (Μπ. Μπρεχτ)

Συμμαθητές, συμμαθήτριες,

Την Δευτέρα διαδηλώνουμε μαζί με σχολεία απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας για να αγωνιστούμε ενάντια στο Νέο Λύκειο. Τι σημαίνει όμως νέο Λύκειο:

1)Εξετάσεις στη λογική πανελληνίων από την πρώτη Λυκείου, με τα μισά θέματα από τράπεζα θεμάτων δημιουργώντας την ανάγκη φροντιστηρίων από τόσο νωρίς… με τι λεφτά άραγε όταν οι γονείς δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα ή είναι άνεργοι; Έτσι, δυσκολεύει ο τρόπος προαγωγής από την μια τάξη στην άλλη.

Αυτές οι εξετάσεις έχουν ως αποτέλεσμα, να πετιούνται οι μαθητές έξω από το σχολείο (τη σχολική χρονιά 2013-2014 το 30% παραπέμφθηκε) κι έτσι να μένουν αμόρφωτοι και στο μέλλον να αποτελούν τα νέα φτηνά εργατικά χέρια.

2) Μετατροπή των μαθητών των ΕΠΑΛ σε απλήρωτους εργάτες για έναν χρόνο και κατάργηση πολλών τομέων σ’ αυτά.

3) Μετατροπή της γνώσης σε αποστήθιση σκόρπιων πληροφοριών (στείρα παπαγαλία). Θέλουν να μας μετατρέψουν σε ανθρώπους δίχως κριτική σκέψη και ικανότητα αμφισβήτησης, έτσι ώστε να καταπίνουμε αμάσητα όσα μας σερβίρουν!

4) Βιβλία δυσνόητα, με άχρηστες πληροφορίες, που προπαγανδίζουν την κυρίαρχη ιδεολογία.

5) Καθηγητές που με το φόβο της απόλυσης θα διστάζουν να κάνουν στις τάξεις τους συζητήσεις για την ιστορία, την τέχνη και την επικαιρότητα.

6) Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, με αποτέλεσμα χιλιάδες καθηγητές να χάνουν τη θέση τους, και να δημιουργούνται τμήματα όπου στοιβάζονται 27-28 μαθητές, συνεπώς γίνεται αδύνατη μια σωστή εκπαιδευτική διαδικασία.

ΌΧΙ στο νέο σχολείο της αμορφωσιάς!

ΌΧΙ στην παιδεία ως προνόμιο λίγων και εκλεκτών!

ΈΞΩ οι φασίστες από τα σχολεία!

-Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για να μην ζήσουμε μέσα στην εξαθλίωση!

-Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για δημόσια, δωρεάν και ποιοτική παιδεία!

-Όλοι μαζί για να ανατρέψουμε αυτούς που με απότομο και βίαιο τρόπο μας γκρέμισαν τα όνειρα και μας φαλκιδεύουν το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια!

-Να αγωνιστούμε ενάντια σ’ αυτό το μέλλον, στην νέα κοινωνία που οραματίζονται!»

 

efsyn.gr

Scroll to top