samaraspleuris

03/11/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Νέα Δημοκρατία γέρνει και άλλο ακροδεξιά

Το πάλαι ποτέ αγαπημένο παιδί του Γιώργου Καρατζαφέρη έρχεται να συναντήσει τους παλιούς συναγωνιστές του στον ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς το πολυσυζητημένο πολιτικό τρίο ξανασμίγει υπό τη σκέπη της παράταξης του Αντώνη Σαμαρά .
      Pin It

Η ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας ενισχύεται. Ο Θάνος Πλεύρης διαδέχεται τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, κι εκεί θα συναντήσει τους παλιούς του συναγωνιστές στο ΛΑΟΣ, Βορίδη και Γεωργιάδη, οι οποίοι ήδη έχουν αναδειχτεί σε πυλώνες της μνημονιακής πολιτικής Σαμαρά. Το πάλαι ποτέ αχώριστο και αγαπημένο τρίο του Γιώργου Καρατζαφέρη ξανασμίγει. Βέβαια, ο κ. Πλεύρης έχει ήδη υπηρετήσει την κυβερνητική πολιτική, εφόσον είχε τοποθετηθεί από τον Άδωνι Γεωργιάδη σε θέση προσωπικού του συμβούλου κατά τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας. Τώρα την κατεδάφιση του ΕΣΥ συνεχίζει ο κ. Βορίδης.
Αντίθετα από τους δυο άλλους πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ, οι οποίοι μεταπήδησαν στη Νέα Δημοκρατία εγκαίρως, τον Φεβρουάριο του 2012, ο Πλεύρης πολιτεύθηκε με το ΛΑΟΣ στις εκλογές του Μαΐου 2012 και προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία μόνο μετά την αποτυχία του κόμματός του να μπει στη Βουλή. Έγινε βέβαια κι αυτός δεκτός αμέσως από τον κ. Σαμαρά και τοποθετήθηκε στην 9η θέση της λίστας στην Α' Αθηνών για τις εκλογές του Ιουνίου 2012. Ετσι βρέθηκε πρώτος επιλαχών, πίσω από τον τελευταίο που εκλέχτηκε, τον Ανδρέα Ψυχάρη. Αμέσως ο κ. Καρατζαφέρης αντικατέστησε τον υιό με τον πατέρα Πλεύρη στα ψηφοδέλτιά του.
Η καθυστερημένη προσχώρηση στη Νέα Δημοκρατία είναι χαρακτηριστική για τον τρόπο που πολιτεύεται εξαρχής ο Θάνος Πλεύρης. Μπήκε στην πολιτική ως μια light εκδοχή του πατέρα του και από τότε ταλαντεύεται μεταξύ του σκληρού εθνικοσοσιαλισμού και του εθνολαϊκισμού ευρωπαϊκής κοπής. Ηταν μια έμπνευση του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος μετά το 2004 ήθελε να παρουσιάσει ένα πιο «μετριοπαθές» προσωπείο για το κόμμα του, και δεν μπορούσε πλέον να συνεργάζεται ανοιχτά με τον θεωρητικό του νεοελληνικού εθνικοσοσιαλισμού, τον Κώστα Πλεύρη, αλλά δεν επιθυμούσε να χάσει και την υποστήριξη της σκληρής ακροδεξιάς και των νεοναζί.

 

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί σήμερα, Δευτέρα 3 Νοεμβρίου   

 

efsyn.gr

Scroll to top