mpoukouras-stathis

03/11/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο αίτημα αποφυλάκισης από τον Μπούκουρα

Την αποφυλάκιση του Στάθη Μπούκουρα ζητά ο πρώην δικαστικός Σπύρος Μουζακίτης, που ανέλαβε πλέον την υπεράσπισή του, αναφέροντας πως ο πελάτης του είναι αθώος.
      Pin It

Νέα αίτηση άρσης της προσωρινής κράτησής του, κατέθεσε ο προφυλακισμένος ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, με την αίτηση να υπογράφεται από τον νέο του συνήγορο Σπύρο Μουζακίτη.

Πρόκειται για τον πρώην εισαγγελικό λειτουργό, που έγινε ιδιαίτερα γνωστός από τη θητεία του ως επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας, ο οποίος παραιτήθηκε από το σώμα και πλέον ασκεί τη δικηγορία.

Αυτό που προκαλεί ωστόσο, εντύπωση στην αίτηση του βουλευτή Κορινθίας είναι το γεγονός πως ο κ. Μουζακίτης «επιτίθεται» στον πρώην συνάδελφό του, Ισίδωρο Ντογιάκο, που έχει αναλάβει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

«Από την μελέτη της σχετικής δικογραφίας και την εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού, σχημάτισα την πεποίθηση ότι ο Ευστάθιος Μπούκουρας είναι αθώος. Το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως έχοντας στους ώμους μου 32 και πλέον χρόνια εμπειρίας και λειτουργηματικής διαδρομής» σημειώνει ο κ. Μουζακίτης και συμπληρώνει:

«Ο κος Εισαγγελέας επιχειρεί στην πρόταση του να “δαιμονοποιήσει” εκφράσεις που χρησιμοποιούν πολλοί πολιτικοί όταν ομιλούν, στο πλαίσιο του να δείξουν στον κόσμο την αφοσίωση τους στο έργο που έχουν κληθεί να παράγουν, όπως οι λέξεις “μάχη”, “τελική νίκη”, «ανήκω στον στρατό της Χρυσής Αυγής», “στρατιώτης”».

Μάλιστα, ο πρώην εισαγγελέας υποστηρίζει πως «οι λέξεις, όταν χρησιμοποιούνται από έναν πολιτικό δεν έχουν την κυριολεκτική τους σημασία».

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος βουλευτής αναφέρει, μέσω της αίτησης αποφυλάκισης, ότι «ο κος Εισαγγελέας, χωρίς να είναι απαραίτητη η αναφορά της ομιλίας μου Βουλή στην πρόταση για παραπομπή μου, επέλεξε για πολλοστή φορά, να χρησιμοποιήσει οτιδήποτε αποδεικνύει την ευαισθησία και την αληθινή ποιότητα της προσωπικότητας μου, είτε να το αποκρύψει, όπως έκανε με τους μάρτυρες που ήρθαν και κατέθεσαν για την προσωπικότητα μου και την παρουσία μου στην Κορινθία, ή να το απαξιώσει πλήρως».

 

efsyn.gr

 

Scroll to top