astynomia

03/11/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Πυρπόληση από… αγάπη

Ο άνδρας συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ ευτυχώς η γυναίκα γλύτωσε αλλά με πολύ σοβαρά εγκαύματα.
      Pin It

Περιέλουσε με οινόπνευμα την πρώην σύζυγό του, άναψε τον αναπτήρα του και πήγε να την κάψει μπροστά στα παιδιά ο «ημεδαπός» Ελληνάρας στο Βόλο.

Συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ ευτυχώς η γυναίκα γλύτωσε αλλά με πολύ σοβαρά εγκαύματα.

Σε κάποια «ειδησεογραφικά» ιστολόγια η ανατριχιαστική είδηση συνοδεύτηκε από μια τυχαία φωτογραφία μιας γυναίκας με πολύ βαθύ ντεκολτέ. Σε άλλα με φωτογραφία ενός αγνώστου αντικειμένου που φλέγεται στο δρόμο. Στην καλύτερη περίπτωση με ένα αυτοκίνητο του ΕΚΑΒ.

Η ίδια «ποικιλία» και στους υπαινιγμούς: «Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι βρίσκεται σε διάσταση και η ερωτική αντιζηλία ήταν αυτή που οδήγησε τον άνδρα στην πράξη του, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες φώναζε “Μαρία σ' αγαπώ ως το θάνατο”», έγραψε η γνωστή Ζούγκλα. Το Πρώτο Θέμα και πολλοί άλλοι έγραψαν για καυγά μετά από ερωτική αντιζηλία. Το Star αναφέρθηκε σε έγκλημα …πάθους, ενώ άλλες αναρτήσεις αναφέρθηκαν σε “Σκηνές αρχαίας τραγωδίας” που εκτυλίχθηκαν σε διαμέρισμα.

Είναι γνωστό άλλωστε πώς οι αρχαίες τραγωδίες έχουν σαν θέμα ένα σύζυγο που καίει τη γυναίκα του!

Αυτή η μικρή είδηση που σοκάρισε λοιπόν την κοινωνία και κυρίως ο τρόπος που επιχειρείται να βρεθεί η «αιτία» για την εγκληματική αποτρόπαια δολοφονική πράξη αναδεικνύει για άλλη μία φορά τα γνωστά στερεότυπα.

Τα στερεότυπα που επιβεβαιώνουν την υφέρπουσα «υποψία» ότι: «Δεν μπορεί κάτι θα έκανε κι αυτή» ή «τυφλώθηκε από το πάθος” ή ακόμα χειρότερα “από την μεγάλη αγάπη». Αν σκεφτούμε για ένα λεπτό τί χαρακτηρισμούς θα έγραφαν (και τί έχουν γράψει) όλοι αυτοί αν μια γυναίκα έκανε το ίδιο στο σύζυγό της, θα κατανοήσουμε εύκολα το πόσο άνιση είναι ακόμα στην Ελλάδα η θέση ανδρών και γυναικών χωρίς να χρειάζεται να μας το επιβεβαιώνει αυτό η κάθε διεθνής έκθεση. Κι αν αυτό κάποιοι το θεωρήσουν υπερβολικό ας ψάξουν να βρούνε έστω κι ένα αρνητικό χαρακτηρισμό για τον εγκληματία και μετά ας μιλήσουν.
Αντα Ψαρρά
efsyn.gr

Scroll to top