diakinites-aitoloakarnania

03/11/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν διακινητές και μετανάστες στην Αιτωλοακαρνανία

Οι λιμενικές και αστυνομικές αρχές συνέλαβαν πέντε διακινητές και 46 μετανάστες στην περιοχή «Πωγωνίας Παλαίρου» Αιτωλοακαρνανίας.
      Pin It

Πέντε διακινητές και 46 μετανάστες συνέλαβαν το πρωί της Δευτέρας στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας και του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Λευκάδας, για δράση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, από τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας προς την Ιταλία, εντοπίστηκε ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, στην περιοχή «Πωγωνίας Παλαίρου» Αιτωλοακαρνανίας, φορτηγό αυτοκίνητο με οδηγό 42χρονο Έλληνα, να μεταφέρει μέσα στη καρότσα του 46 αλλοδαπούς. Συνελήφθη ο οδηγός του καθώς και οι μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας, όπου και κρατούνται.

Σε άλλον έλεγχο που έγινε στη συνέχεια εντοπίστηκε ΙΧ αυτοκίνητο που δρούσε ως συνοδευτικό του πρώτου με επιβαίνοντες έναν 47χρονο και έναν 39χρονο, το οποίο μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Βόνιτσας από όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέλος, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, στην παραλία του «Αι Γιάννη Πωγωνίας» Αιτωλοακαρνανίας, δύο αλλοδαποί , ηλικίας 26 και 32 ετών, οι οποίοι παρείχαν ασφάλεια κάλυψης στο σημείο όπου οι μετανάστες επρόκειτο να επιβιβασθούν σε σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν ένα φορτηγό αυτοκίνητο, ένα ΙΧ αυτοκίνητο, επτά κινητά τηλέφωνα, καθώς και χρηματικό ποσό 1.415 ευρώ.

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

 

efsyn.gr

Scroll to top